ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Βραβεύτηκαν οι διακριθέντες μαθητές

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2017 22:28

Κατόπιν προτάσεως της προέδρου της Επιτροπής Παιδείας κ. Ρούλας Σουρλαντζή - Ζαχαράκη το Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης/5/2017 βράβευσε τους μαθητές, τους συλλόγους των διδασκόντων και τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου Τυρνάβου που συμμετείχαν σε διάφορους διαγωνισμούς.

Οι βραβεύσεις έγιναν μετά από πρόταση της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδαίας του Δήμου κ. Ρούλας Σουρλαντζή - Ζαχαράκη.

Στην τοποθέτησή της η κ. Σουρλαντζή – Ζαχαράκη ενημέρωσε το σώμα για τις σημαντικές διακρίσεις στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ένα από τα αρχαιότερα και πιο ιστορικά επιστημονικά σωματεία της χώρας για το σχολικό έτος 2016-17.

Τόνισε επίσης ότι είναι διαγωνισμοί σε καθαρά εθελοντική βάση και πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με υποδειγματικά αδιάβλητη διαδικασία και έχει τρία στάδια και αφορά σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων.

Στη Λάρισα τον Οκτώβριο συμμετείχαν πάνω από 500 παιδιά στο πρώτο στάδιο.

Στους μαθητές που διακρίθηκαν φέτος απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα εκ μέρους της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στις 6 Μαΐου.

Οι μαθητές του Δήμου Τυρνάβου που βραβεύτηκαν είναι οι παρακάτω:

-Καμίλη Δωροθέα 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου β’ τάξη

-Ντανίκας Χρήστος 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου γ’ τάξη

-Λιάπης Ευάγγελος Λύκειο Αμπελώνα α’ τάξη

-Μπαλιάφα Ελένη Λύκειο Τυρνάβου α’ τάξη

 Στη συνεδρίαση τονίστηκε επίσης ότι σ’ αυτά τα παιδιά αξίζουν τα συγχαρητήρια καθώς και στους συλλόγους διδασκόντων και ιδιαίτερα στους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων που παροτρύνουν τους μαθητές να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς που αναδεικνύουν τον ρόλο και τη σημασία των Μαθηματικών στη διαμόρφωση μιας σοβαρής κριτικής αντίληψης, όχι μόνο για το μάθημα αυτό καθαυτό, αλλά κατά κύριο λόγο, ως εργαλείο για την κατανόηση και ερμηνεία σύνθετων φαινομένων της ζωής μας, στα οποία το μάθημα των μαθηματικών έχει καθοριστική σημασία στην εξέλιξη βασικών τομέων του δημόσιου βίου και στη λήψη ουσιαστικών αποφάσεων για σοβαρά ζητήματα.

Επίσης η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας αναφερόμενη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είπε ότι και στον χώρο υπήρξαν σημαντικές διακρίσεις για το 4ο Δημοτικό Τυρνάβου στους παρακάτω διαγωνισμούς:

-1o Βραβείο για το σχολείο στο 2ο Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας

Όπου το σχολείο κέρδισε για 2η χρονιά το 1ο βραβείο για τη Δημιουργία Εκπαιδευτικού Βίντεο: «Να σκέφτεσαι τους άλλους», μια εργασία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες με παιδική ευαισθησία για το επίκαιρο αυτό θέμα.

-Οι μαθητές της Δ2 τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου με την εργασία τους πάνω στο «ΜΑΚΒΕΘ» διακρίθηκαν για την πρωτοτυπία και την ποιότητα της εργασίας τους και βραβεύτηκαν από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές όλων των ηλικιών να ασχοληθούν με τα έργα του Σαίξπηρ συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο για την επέτειο των 400 χρόνων από τον θάνατό του φέτος.

- «Χρυσό» Βραβείο κατέκτησε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου στην κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία» 2017.

Η βράβευση αφορούσε στο διετές πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας «Το Σχολείο που Διαβάζει… Αλλάζει» το οποίο υλοποιήθηκε από το σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου. Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων που αξιοποίησε πολυδιάστατα τη Φιλαναγνωσία ώστε να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες και διαφοροποιημένες ανάγκες των μαθητών του σχολείου και να τους προσφέρει εμπειρίες που ξεπερνούν τον αυλόγυρο του σχολείου.

Και η κ. Σουρλαντζή κατέληξε: «Και σ’ αυτά τα παιδιά αξίζουν τα συγχαρητήριά μας, καθώς και στον σύλλογο διδασκόντων και ιδιαίτερα στη διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Τυρνάβου Θεοδώρα Μπλάκου που παροτρύνουν τους μαθητές να συμμετέχουν στους αντίστοιχους διαγωνισμούς».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass