ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΧΑΡΑ Ι

Σεμινάριο εκπαίδευσης γονέα - δασκάλου

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2017 15:08

Σεμινάριο εκπαίδευσης αποτελεσματικού γονέα - αποτελεσματικού δασκάλου, διοργανώνεται το Σάββατο 27 Μαΐου στο Κέντρο Ημέρας ΧΑΡΑ Ι (Δημοκρατίας 115, Νεάπολη) στη Λάρισα.

Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «το σεμινάριο είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σεμινάριο. Ο καθηγητής Thomas Gordon, ψυχολόγος και εμπνευστής του συγκεκριμένου προγράμματος εκπαίδευσης, έγραψε 9 βιβλία σχετικά με επικοινωνιακές δεξιότητες και μεθόδους επίλυσης συγκρούσεων και υπήρξε τρεις φορές υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης, για την κοινωνική του προσφορά.

Στο σεμινάριο οι γονείς και οι δάσκαλοι - καθηγητές (επίσης ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, λογοπεδικοί και άλλοι θεραπευτές) εκπαιδεύονται: Να ακούν με τέτοιο τρόπο τα παιδιά τους ώστε να τα ενθαρρύνουν να συζητούν τα προβλήματά τους αντί να αποσύρονται.

Να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αναπτύξουν αυτοέλεγχο και αίσθηση προσωπικής ευθύνης. Να βρίσκουν τρόπους συνεργασίας με τα παιδιά τους για την επίλυση των προβλημάτων και των συγκρούσεων που προκύπτουν. Να ενθαρρύνουν την έκφραση των συναισθημάτων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά τους να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους. Να καλλιεργήσουν σχέσεις σεβασμού. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητική γνώση και βιωματικές ασκήσεις και θα ολοκληρωθεί σε 28 ώρες, σε 8 τρίωρες και τετράωρες συναντήσεις.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς νηπίων, παιδιών και εφήβων, καθώς και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους και σε ειδικότητες που ασχολούνται με παιδιά (π.χ. λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, παιδίατρους, φυσιοθεραπευτές). Επίσης είναι εξαιρετικά χρήσιμο και σε γονείς παιδιών με ιδιαιτερότητες (π.χ. δυσλεξία, διάσπαση προσοχής, ήπιες διάχυτες αναπτυξιακές δυσκολίες) εφόσον μέσα από τις επικοινωνιακές δεξιότητες που θα διδαχθούν οι γονείς θα βοηθήσουν τα παιδιά τους να έχουν καλύτερη αίσθηση ορίων, καλύτερη ικανότητα να συναισθάνονται τον άλλο και ενισχυμένη αυτοεκτίμηση.

Η πρώτη συνάντηση θα είναι το Σάββατο 27 Μαΐου (4.15 μ.μ. με 7.30 μ.μ.) σε αίθουσα του Κέντρου Ημέρας Χαρά Ι, Δημοκρατίας 115, Νεάπολη Λάρισας. Στη συγκεκριμένη συνάντηση το πρώτο δίωρο του σεμιναρίου μέχρι το διάλειμμα θα είναι ενημερωτικό και μπορεί να το παρακολουθήσει κάποιος χωρίς οικονομική δέσμευση για να μπορέσει να αποφασίσει αν ενδιαφέρεται για το υπόλοιπο σεμινάριο.

Όσοι αποφασίσουν να συνεχίσουν και να συμμετέχουν στο σύνολο του σεμιναρίου το κόστος αυτής της πρώτης συνάντησης είναι 20 ευρώ (συνολικό κόστος 200 ευρώ για το σύνολο των 8 συναντήσεων, περίπου 25 ευρώ θα κοστίζει η κάθε συνάντηση. Σε περίπτωση που το παρακολουθούν και οι δυο γονείς, ο δεύτερος γονιός θα πληρώσει τη μισή τιμή)».

Διευκρινίζεται πως η τηλεφωνική συμμετοχή είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (τηλ. 6977-390.854 Παΐζη Όλγα). Το σεμινάριο είναι πιστοποιημένο και παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής στο τέλος του σεμιναρίου. Ομιλήτρια - συντονίστρια του σεμιναρίου θα είναι η κ. Όλγα Παΐζη, ψυχοπαιδαγωγός, σύμβουλος. Για δήλωση συμμετοχής και επιπλέον πληροφορίες: Παΐζη Όλγα τηλ. 6977-390.854.

Η κ. Παΐζη είναι ψυχοπαιδαγωγός (πτυχίο ΑΠΘ ειδίκευση ψυχολογία-παιδαγωγική) με εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές από το πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία (Μaster of education, educationalpsychology-specialneeds). Έχει μετεκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική.

Παρέχει υπηρεσίες ψυχοεκπαιδευτικής παρέμβασης, ως ελεύθερη επαγγελματίας, σε παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση, με προβλήματα συμπεριφοράς, με δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Επίσης παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια των σεμιναρίων Gordon «Εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα» «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού δασκάλου», τα οποία διεξάγει τα τελευταία 5 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και σε κάποιες ακόμη πόλεις της Βορείου Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς εργασίας της με παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές έχει παρουσιάσει ποικίλες εισηγήσεις συμμετέχοντας σε ημερίδες και σεμινάρια Εξειδίκευσης –Επιμόρφωσης δασκάλων, γονέων και στελεχών ψυχικής υγείας. Συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής αναλυτικών προγραμμάτων για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, του παιδαγωγικού ινστιτούτου.

Τα τελευταία 7 χρόνια συνεργάζεται επίσης με παιδικούς σταθμούς συντονίζοντας σεμινάρια για γονείς και παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γονείς και νηπιαγωγούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass