ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στις κάλπες οι Λαρισαίοι καθηγητές

* Εκλέγουν αντιπροσώπους τους στην ΟΛΜΕ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2017 16:23

Προσυνεδριακή γενική συνέλευση και εκλογές αντιπροσώπων για την Ο.Λ.Μ.Ε. οργανώνει η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, σήμερα Τρίτη.

Ειδικότερα η συνέλευση θα γίνει στις 9:30 π.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας (Ρούσβελτ 59) και οι εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων για το 18ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. θα γίνουν μετά το πέρας της συνέλευσης τις ώρες 2:00μ.μ. - 7:00μ.μ. στο 1ο ΓΕ.Λ. Λάρισας (Ανθίμου Γαζή και Ηπείρου).

Οι παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές, σε ανακοινώσεις τους για τις θέσεις τους, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

ΔΑΚΕ: «Άμεσο ξεπάγωμα του μισθού μας, ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη, χορήγηση δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας όπως ισχύει στον Ιδιωτικό Τομέα .

Επιμόρφωση απαλλαγμένη από μισθολογικές, βαθμολογικές και άλλες κυρώσεις, η οποία θα έχει πρώτιστο στόχο τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού. Αξιολόγηση χωρίς επιμόρφωση δεν νοείται. Απαιτούμε Δημόσια Σχολή Επιμόρφωσης .

Αντίθετοι με την κατάργηση των Πανελλαδικών, αλλά και με τη διχοτόμηση του Λυκείου.

Απαιτούμε την ύπαρξη δύο πυλώνων ισότιμων και ισόκυρων, του Αναβαθμισμένου Ενιαίου Λυκείου και της Ισχυρής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με τα ΕΠΑ.Λ. και τις ΕΠΑ.Σ. που προτείνουμε να επανασυσταθούν, αλλά και να επιστρέψουν ολοκληρωτικά στο Υπουργείο Παιδείας.

Αναβαθμισμένη Τεχνική Εκπαίδευση ισότιμη της Γενικής. Να θεσπιστούν αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τους απόφοιτους όλων των ειδικοτήτων.

Όλες οι τεχνικές σχολές που ανήκουν στα άλλα Υπουργεία να περάσουν στη αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας.

Τέταρτο έτος μαθητείας–πρακτικής άσκησης για όλες τις ειδικότητες.

 Κανένας καθηγητής Τεχνικής Ειδικότητας στα ΙΕΚ χωρίς τη θέλησή του.

Να καταργηθεί η τρίτη ανάθεση μαθημάτων.

Κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μόνιμους διορισμούς, να νομοθετηθεί νέο σύστημα διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών και πρόσληψης αναπληρωτών, που θα ενισχύει σημαντικά την εκπαιδευτική προϋπηρεσία. Το σύστημα δε διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών και πρόσληψης αναπληρωτών επιβάλλεται να είναι το ίδιο.

Επαναφορά της δυνατότητας συνταξιοδότησης στην ηλικία των 60 με 30 έτη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς και την κατάργηση του χρονικού περιορισμού για την υποβολή αίτησης παραίτησης προς συνταξιοδότηση».

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: «Παλεύουμε για: Σχολείο - δημόσιο αγαθό και όχι εργαλείο του κεφαλαίου. Ουσιαστική μόρφωση και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά για όλο τον λαό. Συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες στους χώρους δουλειάς. Απευθύνουμε σε όλους τους συναδέλφους μας προσκλητήριο στήριξης και ενίσχυσης της Αγωνιστικής Παρέμβασης-Συνεργαζόμενοι, της ταξικής πτέρυγας, της μαχόμενης εκπαιδευτικής Αριστεράς μέσα στην Ομοσπονδία, για ένα Συνδικάτο ισχυρό, μαχητικό και διεκδικητικό».

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: «Όχι μείωση των δαπανών για την Παιδεία. 5% επί του Α.Ε.Π. Όχι αλλαγές στο εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών. Αξιόπιστος προσδιορισμός κενών και πλεονασμάτων. Ύπαρξη και διατήρηση της οργανικής μας θέσης σε ομάδα Σχολείων με συνυπολογισμό μαθημάτων Α΄ και Β΄ ανάθεσης ή 2ης ειδικότητας. Καμία απόλυση - καμία δυσμενή μετακίνηση-Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία τους. Αναβαθμισμένη Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Λειτουργία μεταδευτεροβάθμιων τμημάτων εξειδίκευσης (4ο έτος) Τεχνικής Εκπαίδευσης, με ανώτερο τίτλο αποφοίτησης. Ο Σύλλογος Διδασκόντων -να παραμείνει κυρίαρχο όργανο στην προοπτική της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση στη σχολική μονάδα. Ναι στην ποιοτική, πολύπλευρη και αντικειμενική, μη τιμωρητική αξιολόγηση. Ουσιαστική επιμόρφωση.12χρονη δημόσια δωρεάν υποχρεωτική εκπαίδευση. 2χρονη προσχολική αγωγή. Αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Αποκατάσταση των εισοδηματικών απωλειών όλων των εκπαιδευτικών. Όχι στις οριζόντιες περικοπές στους μισθούς μας.

Δίκαιη φορολογική πολιτική. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων».

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: «Να υπάρχει αξιοπρεπής ζωή και δουλειά με δικαιώματα, σχολείο πραγματικά δωρεάν, σύγχρονης γενικής παιδείας για όλα τα παιδιά, χωρίς ταξικούς φραγμούς. Εμπόδιο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας είναι ότι τη δουλειά και τον κόπο των εργαζόμενων τον καρπώνεται μια χούφτα μονοπωλιακού όμιλοι. Προϋπόθεσή για να έρθει πιο κοντά αυτό το μέλλον είναι η πάλη που διεξάγεται καθημερινά να έχει στόχο και προοπτική να στοχεύει σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με αποδέσμευσή από τις ενώσεις των ιμπεριαλιστών την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και αγώνα σε κάθε συνάδελφο που αγωνιά για το μέλλον, που προβληματίζεται, που δεν συμβιβάζεται με τη σημερινή βαρβαρότητα».

ΣΥΝΕΚ: «Για μια ΟΛΜΕ αγωνιστική, ριζοσπαστική, ενωτική, που θα γίνει η φωνή και η δύναμή μας, ανάχωμα στα πισωγυρίσματα, πρωτοπόρα στις διεκδικήσεις για την προάσπιση των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, ανυποχώρητη στον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας.

Για το σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας. Ένα ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο, δημοκρατικό σχολείο, που θα χωρά όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass