ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΟ 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανοίγει η αυλαία για τα ειδικά μαθήματα

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2017 22:00

Ξεκινούν σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα με την αυλαία να ανοίγουν τα αγγλικά.

Ως εξεταστικό κέντρο για το Ειδικό Μάθημα των Αγγλικών ορίστηκε το 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας (Ηπείρου και Ανθ. Γαζή-Τ.Κ. 41222, τηλ. 2410620729) όπου θα εξεταστούν οι μαθητές όλων των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λάρισας.

Οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο του 4ου ΓΕΛ μέχρι τις 8:00 π.μ. με ώρα έναρξης της εξέτασης 8:30 π.μ.

Επίσης για τα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα, οι Λαρισαίοι υποψήφιοι γενικής κατηγορίας θα εξεταστούν σε εξεταστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Οι υποψήφιοι με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, στα ειδικά μαθήματα, θα εξεταστούν σε εξεταστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης, εκτός του μαθήματος «ισπανικών» που θα εξεταστούν στην Αθήνα, στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 - Μαρούσι, Ισόγειο, Πτέρυγα Δ).

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «οι απόφοιτοι και οι μαθητές ημερήσιου ή εσπερινού Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και οι απόφοιτοι άλλου τύπου Λυκείου που εξετάζονται ως άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα μαθήματα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, αρμονία, ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, εξετάζονται από την Επιτροπή Εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που εδρεύει στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Προέκταση Εγνατίας 118, Τέρμα Πυλαίας, ΤΚ 555 35, Τηλέφωνο 2310 300828, Φαξ 2310 300630).

Ειδικά για το μάθημα έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων, οι υποψήφιοι που υπέβαλαν τη σχετική Αίτηση – Δήλωση εξετάζονται από την Επιτροπή Εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εδρεύει, ως παράρτημα του Βαθμολογικού Κέντρου, στο 2ο Γενικό Λύκειο Νεάπολης Θεσσαλονίκης (Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ΤΚ 567 01, Τηλέφωνο 2310 607521).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Οι οδηγίες που δίνει στους υποψηφίους το Υπουργείο Παιδείας όσο αφορά στις υποχρεώσεις τους στα ειδικά μαθήματα, είναι οι εξής:

 «1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

2. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. για όλα τα Ειδικά Μαθήματα εκτός των Ισπανικών, για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 14:30.

3. Ο χρόνος διάρκειας της εξέτασης των ξένων γλωσσών και της «Αρμονίας» είναι τρεις (3) ώρες και του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου έξι (6) ώρες. Ειδικά για το μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων», διευκρινίζεται ότι η διάρκεια εξέτασης είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

4.Κατά την εξέταση στο «Γραμμικό Σχέδιο» δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,58 μ. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, απαραιτήτως σε διάσταση Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ξύστρα - καμπάνα κ.λ.π.). Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει μεγεθυντικό φακό. Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιεί συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων και κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα: πενήντα κ.λ.π.), μοιρογνωμόνιο, καθώς και υπολογιστικές μηχανές (κομπιούτερς).

5.Κατά την εξέταση στο «Ελεύθερο Σχέδιο», δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα. Επίσης, επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέυ».

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass