ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Συνάντηση εταίρων του σχεδίου A new Entrance

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2017 16:25

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση των εταίρων του σχεδίου A new Entrance του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με συμμετοχή εκπροσώπων από έξι φορείς της Γερμανίας, της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας.

Η τριήμερη συνάντηση οργανώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας που είναι οι δύο Έλληνες εταίροι του προγράμματος. Στόχος του σχεδίου είναι να αναπτύξει, να μοιραστεί και να υλοποιήσει δράσεις για την ανάπτυξη του «επιχειρείν», προσαρμοσμένες στον πληθυσμό των Ρομά. Εκπαιδευτές ενηλίκων θα αναπτύξουν εφαρμοσμένα πιστοποιημένα μαθήματα επιχειρηματικότητας στη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα-στόχο σε μακροπρόθεσμη βάση και με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι αντιπροσωπείες των εταίρων επισκέφτηκαν τον οικισμό των Ρομά στη Ν. Σμύρνη και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων, οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Δημ. Δεληγιάννης, η γενική διευθύντρια Ευαγγελία Γιοβρή, από τη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού οι Λία Γκουντρουμπή και Μαρία Νικολαϊδου, από τη Διεύθυνση Πρόνοιας οι Ευθυμία Ζιώγα, Νίκη Τσιούγκου, Αντιγόνη Μποχώρη, Αθανασία Κουτσογιάννη και Κερασία Δαλακώνη, η υπεύθυνη του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Έφη Μποκόρου καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας και αντιπρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Νίκος Παϊτέρης.

Από το Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας συμμετείχαν οι Τάσος Βασιλειάδης, Παναγιώτης Κουτούδης και Δημήτρης Σιακαβέλης. Οι συνεδριάσεις των εταίρων πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά και στον χώρο του Αγροτικού ΙΕΚ Open Melon. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους οι συμμετέχοντες, από Ρουμανία, Ουγγαρία και Γερμανία είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη, στο Αρχαίο Θέατρο και στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, ενώ επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ Πηνειού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass