ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜ. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Νέο μοντέλο εκπαίδευσης για ανάπτυξη ευφυίας και μνήμης

* Στόχος να αποκτήσει ο μαθητής τα εφόδια που χρειάζεται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2017 15:44 | Τελευταία ενημέρωση: 29 Ιουν 2017 15:45

Οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες στην εκπαίδευση της νέας γενιάς, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα στο ραγδαία εξελισσόμενο σύγχρονο περιβάλλον, απαιτούν πολύ περισσότερα από τη μετάδοση και μόνο της γνώσης, με μια απλή κλασσική διδακτική μέθοδο.

Οι έννοιες δεξιότητες και ικανότητες, αποτελούν το ζητούμενο στη σημερινή αγορά εργασίας και παγιώνονται καθημερινά ως βασικά προσόντα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία εκπαίδευσης μαθητών, κάνει τα πρώτα του βήματα ένα νέο φροντιστήριο στη Λάρισα, το οποίο εκτός της διδακτικής υποστήριξης που προσφέρει, στοχεύει μέσω ειδικού προγράμματος να ενισχύσει τη μνήμη, την ευφυΐα… και γενικά τις ικανότητες και την προσωπικότητα των μαθητών για την κατάκτηση υψηλών στόχων.

Αναλυτικότερα μιλούν στην «Ε», οι καθηγητές κ. Δημήτριος Αγραφιώτης μαθηματικός, MBA, Υπ. PhD., οι founders Dr Στυλιανός Σπιτιέρης και Dr Σπυρίδων Σπιτιέρης και η κ. Χριστίνα Σπιτιέρη, Ατμοσφαιρική φυσικοχημικός και διδάκτωρ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Εκπαίδευση.

Τη συζήτηση άνοιξε ο κ. Σπυρίδων Σπιτιέρης που μας εξήγησε γιατί ένα ακόμα φροντιστήριο στην πόλη μας και ποια η διαφορά του από τα άλλα.

«Είμαστε το μοναδικό και πρωτοποριακό φροντιστήριο στην πόλη και πανελλαδικά που παρέχουμε επιπλέον των κλασσικών μαθημάτων και συμπληρωματική παιδεία. Με μοναδικά προγράμματα αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα διεθνώς (τα μοναδικά ελληνικά) αναπτύσσουμε τη μνήμη– ευφυία – νοημοσύνες και προσωπικότητα στους μαθητές. Αναδεικνύουμε τις ικανότητές τους, εξαλείφουμε τις δυσκολίες μάθησης και τους απαλλάσσουμε από το μαθησιακό άγχος. Επίσης, με το mentoring σε γονείς και μαθητές αναπτύσσουμε μεθοδολογία διαχείρισης και ανάπτυξης σχέσεων – ψυχολογίας – ευεξίας και υγείας».

Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανός Σπιτιέρης μας ανέπτυξε το σκεπτικό του μαθητή, που θέλουμε σήμερα ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αύριο.

«Θέλουμε έναν νέο τύπο μαθητή με ερευνητικό και κριτικό πνεύμα που να μετέχει στην κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας. Να έχει τη δυνατότητα της κατανόησης και διαχείρισης της γνώσης, να μπορεί να επεξεργάζεται, να αναλύει δεδομένα και να εξάγει συμπεράσματα. Να έχει ολιστική αντίληψη της γνώσης και της σχέσης της με την πραγματικότητα και την αγορά εργασίας. Θέλουμε έναν μαθητή συμφιλιωμένο με την έννοια της διεπιστημονικότητας και την εφαρμογή της στον σύγχρονο τρόπο σπουδών. Άρα ζητάμε έναν μαθητή με τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.»

Στη συνέχεια η κ. Χριστίνα Σπιτιέρη, ως σύμβουλος καθηγητής, που εποπτεύει το σύστημα εκπαίδευσης του φροντιστηρίου μας είπε ότι υπάρχει μέθοδος με την οποία μπορούμε να έχουμε τον νέο τύπο μαθητή. «Εφαρμόζουμε στο φροντιστήριό μας ένα μοναδικό μαθητοκεντρικό σύστημα εκπαίδευσης, με καθηγητές διδακτορικούς και με μεταπτυχιακούς τίτλους και ειδικά πιστοποιημένους στα συστήματα ποιότητας μάθησης και διδασκαλίας».

Στην ερώτησή μας ποια είναι η εργαστηριακή της εμπειρία και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είπε: «Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα αποτελούν η Φωτοφυσική και η Φασματοσκοπία Laser, τα συστήματα Laser και οι εφαρμογές τους κυρίως στις Ατμοσφαιρικές Φυσικοχημικές Διεργασίες.

Η εργαστηριακή μου εμπειρία περιλαμβάνει τα εξής:

* Ανάπτυξη Βλαστοκυττάρων σε Τρισδιάστατα Πολυμερικά Υποστρώματα, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, ΙΤΕ

* Κινητική Μελέτη Αντιδράσεων Ριζών ΟΗ και Ατόμων Cl με το (CF3)2C=CH2 στην Αέρια Φάση και Διερεύνηση της Επίδρασής του στην Ατμόσφαιρα και το Κλίμα, Πανεπιστήμιο Κρήτης – NationalOceanic and Atmospheric Administration (NOOA, NASA)

* Χωροχρονική Διακύμανση του οργανικού και του στοιχειακού άνθρακα στο αερόλυμα της Αττικής και του ευρύτερου περιβάλλοντος της Ανατολικής Μεσογείου, Ερευνητικό Ινστιτούτο Δημόκριτος ΕΚΕΦΕ

* Ανάπτυξη και Σχεδίαση Σύγχρονων Πειραματικών Τεχνικών».

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο κ. Αγραφιώτης και περιέγραψε μερικά χαρακτηριστικά του συστήματος που εφαρμόζουν στο φροντιστήριο: «Αρχικά, με τη μοναδική στην Ελλάδα μέθοδο ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΔΩΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ εντοπίζουμε τον μαθησιακό τύπο του μαθητή και παράλληλα με την ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ προσδιορίζουμε το γνωσιακό του υπόβαθρο και επίπεδο. Άρα καθηγητές, γονείς και ο ίδιος ξέρουμε από πού ξεκινάμε. Με το σύστημα «κατανοώ πώς να σκέφτομαι» δημιουργούμε στον μαθητή την ικανότητα να κατανοεί ο ίδιος τη γνώση αποφεύγοντας τη στείρα απομνημόνευση εννοιών και φαινομένων. Επίσης, με το σύστημα διαχείρισης χρόνου και στρατηγικής μελέτης σ’ όλα τα μαθήματα, για κάθε μαθητή χωριστά βελτιώνουμε τον χρόνο μελέτης σε σχέση με την απόδοσή του. Το σημαντικότερο είναι ότι διαμορφώνουμε μαζί με τον μαθητή το όραμά του, μιας και τον καθοδηγούμε υπεύθυνα με επιστημονικό και επαγγελματικό προσανατολισμό για τα νέα επαγγέλματα σε σχέση με την πραγματική και μελλοντική αγορά εργασίας».

Καταλήγοντας ο κ. Αγραφιώτης είπε ότι «Ουσιαστικά μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο σύστημα παιδείας, όπου ως διευθυντής σπουδών με εμπειρία 27 ετών στον χώρο των φροντιστηρίων και χιλιάδες επιτυχόντες στις σχολές της χώρας, έχω το όραμα μιας καλύτερης παιδείας. Μαζί μας, επίσης, είναι μεταπτυχιακοί καθηγητές όλων των μαθημάτων μέσης εκπαίδευσης. Όλοι μας εγγυόμαστε μια σύγχρονη παιδεία με τα εφόδια που χρειάζεται ο μαθητής να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος και την εισαγωγή του με απόλυτη επιτυχία στη σχολή που επέλεξε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass