ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ

Οι Λαρισαίοι στοχεύουν Ιατρική, Πολυτεχνείο και Στρατό

* Μια άλλη κατηγορία νέων, των 18.000 - 19.000 μορίων, αναζητά άλλους επαγγελματικούς δρόμους.

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2017 22:48

Οι κλασικές επιλογές της Ιατρικής, της Νομικής, του Πολυτεχνείου και των Στρατιωτικών σχολών, υπερισχύουν στις προτιμήσεις των αριστούχων υποψηφίων της Λάρισας, διατηρώντας χρόνια τώρα την κορυφή των στόχων τους.

Οι υψηλόβαθμες σχολές των ΑΕΙ της χώρας, κρατούν για χρόνια τα ηνία της πρώτης θέσης στις επιλογές τους. Σε πείσμα λοιπόν άλλων παροτρύνσεων, κάθε γενιά Λαρισαίων, ακολουθεί την «πατροπαράδοτη» συμβουλή των γονέων και την επιθυμία τους να δουν τα παιδιά τους γιατρούς, δικηγόρους, στρατιωτικούς, και πολιτικούς μηχανικούς!

Παρά το γεγονός ότι το ραγδαία εξελισσόμενο περιβάλλον της αγοράς εργασίας, ανοίγει νέους δρόμους επαγγελματικών επιλογών, που βαδίζουν κυρίως παράλληλα με την εξέλιξη της τεχνολογίας, τα «κλασικά» επαγγέλματα φαίνεται ότι διατηρούν σταθερή αξία.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων διαλέγει το «σίγουρο», ακολουθώντας διαχρονικά την πεπατημένη οδό, με ελάχιστες εξαιρέσεις όσων, έχοντας μια άλλη ίσως πιο διερευνητική στάση και αντίληψη στη ζωή, και οι οποίοι με 18.000 και 19.000 μόρια, δηλώνουν ότι δεν έχουν κατασταλάξει ακόμη.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια Λαρισαίας υποψήφιας με 19.008 μόρια: «Θα ήθελα να δηλώσω Ιατρική, αλλά …έχω πρόβλημα με τη θέα του αίματος…» γελά και συνεχίζει: «Πιθανό να επιλέξω μια σχολή που θα μου δώσει τη δυνατότητα να ασχοληθώ περισσότερο με την έρευνα σε εφαρμογές ιατρικής, νέων τεχνολογιών… αλλά ακόμη ψάχνω».

Η περίπτωσή της μαρτυρά, την ύπαρξη μιας κατηγορίας νέων, που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις με άλλο σκεπτικό από τον στόχο μιας συγκεκριμένης σχολής. Αυτοί οι νέοι προσπαθούν να επιτύχουν καταρχήν τον στόχο της άριστης βαθμολογίας των πανελληνίων εξετάσεων, με τη λογική: «θα γράψω πολύ καλά για να έχω μπροστά μου περισσότερες επιλογές και να διερευνήσω τι θέλω απ’ όλες αυτές να ακολουθήσω».

Είτε αριστούχοι είτε όχι, το μεγαλύτερο ποσοστό υποψηφίων αυτή τη χρονική περίοδο, φαίνεται να προσπαθεί να ανακτήσει δυνάμεις, επιλέγοντας ξεκούραση και διακοπές… Μέχρι την επόμενη ώρα της κρίσης, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής τους σε σχολές που επέλεξαν.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass