ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ ΚΑΙ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Υπεραριθμίες και κενά στην Πρωτοβάθμια

* Αλλαγές στη διαδικασία των τοποθετήσεων των λειτουργικά υπεράριθμων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2017 22:30

Το ΠΥΣΠΕ Λάρισας, σύμφωνα με την με αρ. 22η/03-8-2017 Πράξη του, διαπίστωσε για το διδακτικό έτος 2017-2018, τις λειτουργικές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70 – Δασκάλων, ΠΕ60 –Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06 - Αγγλικών,

ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής και ΠΕ16 - Μουσικής (συμπλήρωση ωραρίου) και προσδιόρισε τα λειτουργικά κενά των ίδιων κλάδων σύμφωνα με τους επισυναπτόμενους πίνακες.
Έτσι, όπως σημειώνεται από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Σωτ. Βούλγαρη, «καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν οργανικά στις σχολικές μονάδες στις οποίες διαπιστώθηκε λειτουργική υπεραριθμία (ή πλεόνασμα ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 & ΠΕ16), να δηλώσουν στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας υποχρεωτικά, εάν επιθυμούν ή όχι να κριθούν λειτουργικά υπεράριθμοι από τη Δευτέρα 7-8-2017 έως και την Παρασκευή 11-8-2017.
Ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 & ΠΕ16 που στις σχολικές μονάδες τους διαπιστώθηκε πλεόνασμα ωρών, οφείλουν να υποβάλουν θετική-αρνητική δήλωση, μόνο στην περίπτωση όπου υπηρετούν οργανικά δύο εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου. Όπου υπηρετεί μόνο ένας, θα υποβάλει δήλωση τοποθέτησης στο επόμενο βήμα της διαδικασίας.
Όσοι σκοπεύουν να υποβάλουν θετική δήλωση υπεραριθμίας, παρακαλούνται να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικό εντοπιότητας, βεβαίωση συνυπηρέτησης κ.λ.π.), προκειμένου να γίνει η μοριοδότησή τους (εφόσον δεν τα προσκόμισαν κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων ή αποσπάσεων).
Όσοι εκπαιδευτικοί χαρακτηριστούν ονομαστικά λειτουργικά υπεράριθμοι, στην επόμενη φάση της διαδικασίας, θα κληθούν να υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης στα λειτουργικά κενά των επισυναπτόμενων πινάκων».
Όπως διευκρινίζει ο κ. Βούλγαρης θα πρέπει να δοθεί «μεγάλη προσοχή στη διαδικασία των τοποθετήσεων των λειτουργικά υπεράριθμων λόγω διαφοροποίησής της σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.
Έχοντας υπόψη το Π.Δ. 50/1996 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από το Π.Δ. 100/1997, καθώς επίσης και εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ με θέμα «Οδηγίες για τη διαδικασία τοποθετήσεων σε οργανικές και λειτουργικές θέσεις», το ΠΥΣΠΕ Λάρισας διευκρινίζει ότι η διαδικασία των τοποθετήσεων των λειτουργικών υπεραρίθμων θα γίνει ως εξής:
Οι χαρακτηρισμένοι λειτουργικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να τοποθετηθούν σε κενές λειτουργικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι, τοποθετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους, με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησής τους, σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν σε κενές θέσεις όμορης ομάδας σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης.
 Όσοι λειτουργικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν ή δεν καταστεί δυνατό να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε κενές λειτουργικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας ή όμορης, όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι, θα συγκριθούν μεταξύ τους και θα τοποθετηθούν στα υπόλοιπα λειτουργικά κενά πριν τη διαδικασία των αποσπάσεων εντός του ΠΥΣΠΕ Λάρισας.
Λειτουργικά υπεράριθμος εκπαιδευτικός, που θα τοποθετηθεί σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία σε μία σχολική μονάδα, αλλά επιθυμεί να επιστρέψει στο σχολείο της οργανικής του θέσης σε περίπτωση που δημιουργηθεί σ’ αυτό κενό κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων, οφείλει να ενημερώσει το ΠΥΣΠΕ Λάρισας με ταυτόχρονη αίτηση με τη δήλωση τοποθέτησής του».
Διευκρινίζεται ότι «όσοι εκπαιδευτικοί χαρακτηριστούν λειτουργικά υπεράριθμοι: Θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης και λαμβάνουν τα μόρια της οργανικής τους θέσης, εφόσον δεν υπολείπονται, διότι πήραν τον χαρακτηρισμό του λειτουργικά υπεράριθμου εκπαιδευτικού (είτε τοποθετηθούν με την α’ ή β’ παραπάνω διαδικασία).
Σε περίπτωση όμως που αφού τοποθετηθούν σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία και στη συνέχεια ζητήσουν απόσπαση σε άλλη σχολική μονάδα, τότε δεν θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης και δεν λαμβάνουν τα μόρια της οργανικής τους θέσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass