ΛΗΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ

Εγγραφές επιτυχόντων καταρτιζομένων στα ΙΕΚ

* Οι επιτυχόντες υποψήφιοι που δεν έχουν επιτύχει στην ειδικότητα της 1ης προτίμησής τους, έχουν δικαίωμα να αιτηθούν «βελτίωση»

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2017 23:23

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι για τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, όπως ανακοινώθηκε «καλούνται να προσέλθουν απαραιτήτως έως και αύριο Πέμπτη 14-9-2017 μέχρι τις 20:00 στα αντίστοιχα ΔΙΕΚ για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής.

Σημειώνεται ότι τo ωράριο λειτουργίας των ΔΙΕΚ είναι 13:00-21:00. Η τήρηση της παραπάνω προθεσμίας εγγραφής είναι κρίσιμη καθώς υπάρχει μεγάλο πλήθος επιλαχόντων υποψηφίων. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση καταστάσεων με νέους επιτυχόντες από 18 Σεπτεμβρίου, με συμπλήρωση τυχόν κενών θέσεων από τους επιλαχόντες υποψήφιους. Όσοι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν προσέλθουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν αποδέχονται την εγγραφή τους και τίθενται εκτός της διαδικασίας επιλογής.
Ταχυδρομικές διευθύνσεις και τηλέφωνα των κατά τόπους ΙΕΚ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://diek.it.minedu.gov.gr/docs/diek_list.xls
Οι επιτυχόντες υποψήφιοι των ΔΙΕΚ που δεν έχουν επιτύχει στην ειδικότητα της 1ης προτίμησής τους, έχουν δικαίωμα κατά την εγγραφή τους να αιτηθούν βελτίωση, ώστε να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε τμήμα υψηλότερης προτίμησης κατά την επιλογή επιλαχόντων βάσει μορίων. Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στα ΙΕΚ εγγραφής τους.
Σε περιπτώσεις βελτιώσεων αυτό καταγράφεται στην αίτηση του υποψηφίου (στον χώρο που αναφέρεται για χρήση της υπηρεσίας) την οποία και υπογράφει. Η πληροφορία αυτή καταγράφεται σε πληροφοριακό σύστημα.
Ο τελικός αριθμός των τμημάτων που θα λειτουργήσουν στα ΔΙΕΚ θα καθοριστεί με βάση τις εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ
Το Υπουργείο Παιδείας, πληροφορεί τους αποφοίτους Λυκείου που έκαναν αίτηση για φοίτηση σε ΙΕΚ και δεν επιλέχθηκαν, ότι «έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να εγγραφούν σε δημόσιο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) μέχρι τις 11/9/17. Για την εγγραφή προηγείται ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-epal.minedu.gov.gr
Τα Επαγγελματικά Λύκεια ανήκουν στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στη Β’ τάξη των ΕΠΑ.Λ. μπορούν να εγγράφονται και απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείων, οι οποίοι μπορούν αφού παρακολουθήσουν ΜΟΝΟ τα μαθήματα τομέα και ειδικότητας, να αποκτήσουν πτυχίο της ειδικότητας που θα επιλέξουν και να δοκιμάσουν μια δεύτερη ευκαιρία για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ.
 Με την αποφοίτηση λαμβάνουν Επαγγελματικό Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4 (αντίστοιχο των Ευρωπαϊκών).
Μετά την αποφοίτηση, όπως και όλοι οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ., μπορούν:
Να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
Να φοιτήσουν στον νέο θεσμό του προαιρετικού «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας», με το οποίο τούς δίνεται η δυνατότητα ασφαλούς ένταξης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον σε επιχειρήσεις και φορείς (του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ιδιωτικές επιχειρήσεις) υπό την εποπτεία του σχολείου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού και ασφάλιση και συμπληρωματικής εργαστηριακής εκπαίδευσης στο σχολείο (1 ημέρα στο σχολείο και 7 ημέρες στην εργασία). Μετά από εξετάσεις πιστοποίησης απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5. Ήδη από τον Μάρτιο του 2017 ξεκίνησαν μαθητεία 1200 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ σε 7 ειδικότητες και από τον Σεπτέμβριο θα ενταχθούν ακόμα 9 ειδικότητες.
Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε αντίστοιχους τομείς μέσω ειδικών εξετάσεων σε 4 μαθήματα (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και 2 μαθήματα ειδικότητας). Στα Τ.Ε.Ι. με ειδικό ποσοστό θέσεων αναλογικό του αριθμού των υποψηφίων από ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ. και στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό επιπλέον θέσεων 1%.
Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Ι.Ε.Κ. με φοίτηση 3 εξάμηνων στην ίδια ειδικότητα ή 5 εξάμηνων για την απόκτηση νέας. Με εξετάσεις πιστοποίησης απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass