ΣΤΟ 1ο ΕΠΑ.Λ. ΠΑΛΑΜΑ

Μαθητές ενημερώθηκαν για το AIDS

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2018 15:45

Στους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Παλαμά, έγινε ενημέρωση στο σχολείο για τον ιό HIV (του AIDS) από τον κ. Αλέξη Σακελλαρόπουλο, εκπρόσωπο της Μ.Κ.Ο. «Κέντρο Ζωής».

Το πρόγραμμα «Πρόληψη της λοίμωξης HIV σε μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου» έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και έχει ως στόχο την παροχή έγκυρης και προσαρμοσμένης στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα πληροφόρησης σε σχέση με τη λοίμωξη HIV και το AIDS.

Η παρουσίαση στους μαθητές περιελάμβανε ενημερωτική ομιλία με διαδραστική παρουσίαση, διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και συζήτηση με τους μαθητές. Ενημερώθηκαν για την ασφαλή σεξουαλική συμπεριφορά και τους τρόπους προφύλαξης από τον ιό HIV και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν τα αρνητικά στερεότυπα και τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται οι άνθρωποι που ζουν με τον ιό HIV.

Τέλος δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα που είχαν σχέση με τις θεραπευτικές δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στις μέρες μας, τους τρόπους μετάδοσης του ιού και τη χρήση προφυλακτικού ως το κυριότερο μέτρο προφύλαξης από τον HIV και τα περισσότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass