ΑΠΟ ΤΟ «EUROPE DIRECT»

Ο εορτασμός της Ημέρας του Παιδικού Βιβλίου

Δημοσίευση: 25 Απρ 2018 15:46

Ολοκληρώθηκε το διήμερο παιδικού βιβλίου: «Ευρωπαϊκή λογοτεχνία με Λαρισαίες συγγραφείς», από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για τον πολιτισμό «Artfools», με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2018.

Στη διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων, μαθητές της Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου, ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο του ευρωπαϊκού παιδικού βιβλίου, συζήτησαν με 2 Λαρισαίες γυναίκες συγγραφείς και γνώρισαν με μοντέρνο και διαδραστικό τρόπο τα παιδικά τους βιβλία.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου η Χρυσάνθη Τσιαμπαλή παρουσίασε το παραμύθι της: «Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα», ενώ το Σάββατο 21 Απριλίου, η Εύη Γίτσα, γνώρισε στους μικρούς μαθητές το βιβλίο της: «Σαν το παραμύθι της γιαγιάς», με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον κιθαρίστα, Γιάννη Μπάγιο. Στο τέλος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν εικόνες από τα θέματα των βιβλίων που τους παρουσιάστηκαν και να τις κατασκευάσουν μαζί με την εικονογράφο Κατερίνα Κατσούρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass