ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΖΗΣΗ ΜΑΜΟΥΡΗ

Δημιουργία μονοτμηματικής σχολής Ιατρικής

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2018 15:30

Την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 9 το πρωί, θα ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Για τη θέση του πρύτανη θα αναμετρηθούν ο νυν αναπληρωτής πρύτανης, καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας κ. Ζήσης Μαμούρης και ο πρόεδρος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Δαναλάτος.

Ο αναπληρωτής πρύτανης κ. Ζήσης Μαμούρης και υποψήφιος για τη θέση του πρύτανη κατεβαίνει στις εκλογές με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την Πρυτανεία 2018-2022 που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σημαντικές αλλαγές και παρεμβάσεις, με δεδομένο τη συγχώνευση με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Στην κορυφή της προεκλογικής του ατζέντας η αναδιαμόρφωση της Σχολής Επιστημών Υγείας μετά την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Ιατρικής για δημιουργία μονοτμηματικής Σχολής Ιατρικής.

Οι προτεραιότητες που θέτει ο ίδιος ώστε να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες και ελλείψεις του πανεπιστημίου και πολλές από τις οποίες έχουν δρομολογηθεί από την τωρινή διοίκηση, εστιάζουν στη Διοίκηση, Έρευνα και Αριστεία, ενίσχυση των διεθνών σχέσεων του ιδρύματος, βελτίωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών, ενίσχυση της δημιουργικότητας των φοιτητών και της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας, εξωστρέφεια, συνεργασία και παροχή υπηρεσιών προς την κοινωνία και την οικονομία, εταιρεία αξιοποίησης και διαχείρισης περιουσίας και παρεμβάσεις για ένα καλύτερο και πιο φιλικό προς την εκπαίδευση και την έρευνα Υπουργείο Παιδείας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι θέσεις και στόχοι του κ. Μαμούρη για την Ακαδημαϊκή Οργάνωση και Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου αλλά και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο θέμα των υποδομών και του εξοπλισμού.

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ειδικότερα, για την ακαδημαϊκή οργάνωση μεταξύ άλλων προτείνει:

-Εκπόνηση, άμεσα, ολοκληρωμένου σχεδίου αναδιαμόρφωσης της Σχολής Επιστημών Υγείας μετά την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Ιατρικής για δημιουργία Μονοτμηματικής Σχολής Ιατρικής και εν όψει της διαβούλευσης για την Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ενσωμάτωση των ΤΕΙ Θεσσαλίας και ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

-Εκπόνηση, άμεσα και χρηματοδότηση ολοκληρωμένου σχεδίου για την ενίσχυση του Τμήματος Κτηνιατρικής εν όψει της νέας επικείμενης Αξιολόγησης-Πιστοποίησης από την Ένωση Ευρωπαϊκών Κτηνιατρικών Σχολών.

-Είναι επιτακτική η ανάγκη για ορθολογική αξιοποίηση του μη καθηγητικού διδακτικού προσωπικού που υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έχει υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα. Θα πρέπει να προβλεφτεί η δημιουργία ενός ενιαίου κλάδου μη καθηγητικού διδακτικού προσωπικού και η ένταξη του προσωπικού αυτού στις βαθμίδες του νέου κλάδου σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους προσόντα. Καταληκτική βαθμίδα του νέου κλάδου θα είναι η βαθμίδα του Λέκτορα.

-Ενσωμάτωση των μελών ΔΕΠ, του διοικητικού προσωπικού και των Υποδομών των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος στις Ακαδημαϊκές και Ερευνητικές δομές του Πανεπιστημίου (Στρατηγική Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης και η Νέα Αρχιτεκτονική του ΠΘ).

-Δημιουργία του Κέντρου Μεταπτυχιακών Σπουδών (που θα συμπεριλάβει την Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών) και θα επεκταθεί και στις Διδακτορικές Σπουδές.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Αναφορικά με τις υποδομές και τον εξοπλισμό, οι ανάγκες εστιάζουν κυρίως σε:

- Περάτωση των κτιρίων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Βόλος) και της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τρίκαλα).

-Επικαιροποίηση μελετών και ανέγερση μεγάλου αμφιθεάτρου και κτιρίου εργαστηρίων στην περιοχή Μεζούρλο στη Λάρισα (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ΕΣΠΑ 2014-20).

-Διαμόρφωση του αύλειου χώρου του κτιρίου του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας (Λάρισα).

-Εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίηση του οικοπέδου της Βαμβακουργίας, 87 στρεμμάτων, μετά από το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε πρόσφατα με τον ΟΑΕΔ.

-Διεκδίκηση και διαμόρφωση τμήματος του οικοπέδου και των κτιρίων του Στρατοπέδου «Γεωργούλα» στον Βόλο, μετά την αποχώρηση των πεζοναυτών.

-Απόκτηση και διαμόρφωση νέου Αγροκτήματος της Κτηνιατρικής στην Καρδίτσα.

-Εκπόνηση μελέτης και χρηματοδότηση του Πέτρινου κτιρίου δίπλα στο κτίριο Ματσάγγου (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ΕΣΠΑ 2014-20) κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass