Το 7ο ΕΠΑ.Λ. βγήκε στους δρόμους διαμαρτυρόμενο για την απόσπαση τομέων

ΜΕ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2018 22:04

Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν χτες, οι μαθητές του 7ου ΕΠΑ.Λ. Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για την απόσπαση 4 τομέων από το ΕΠΑ.Λ. και συγκεκριμένα στους τομείς Μηχανολογίας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Οικονομίας και Ναυτιλίας.

Μαθητές, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές του σχολείου πραγματοποίησαν πορεία με πανό και συνθήματα και κατέληξαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας όπου αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον Προϊστάμενο Τμήματος ΣΤ' Επιστημονικής – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Ντάμπλια.

Οι μαθητές και καθηγητές που παρέμειναν στον δρόμο –υπό την επιτήρηση αστυνομικής δύναμης- φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από το 7ο ΕΠΑ.Λ.» και μιλώντας στην «Ε» έκαναν λόγο για άδικη και αιφνιδιαστική απόφαση, ενώ ανέφεραν ότι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές έχει χαρακτήρα τιμωρητικό. «Τα παιδιά επιλέγουν σε ποιο ΕΠΑ.Λ. θέλουν να φοιτήσουν και το 7ο το επέλεξαν. Δεν είναι δυνατόν ξαφνικά στη Γ’ Λυκείου να ενημερώνονται την ώρα που πάνε να κάνουν την εγγραφή τους ότι πρέπει να πάνε σε άλλο σχολείο και δύο φορές την εβδομάδα να έρχονται ξανά στο 7ο ΕΠΑ.Λ. για τα εργαστήρια. Επέλεξαν το 7ο ΕΠΑ.Λ. για να μην έχουν μετακινήσεις. Στο σχολείο δεν υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας. Δεν είναι δυνατόν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να ενημερωνόμαστε για τόσο σοβαρές αλλαγές μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφών» σχολίασε καθηγητής.

Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass