Δημιουργούν τέχνη από άχρηστα υλικά

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2018 22:15

Ένα σχολείο - «κιβωτός» τέχνης… ή ακόμη και μια μικρή πινακοθήκη θα έλεγε κανείς. Η έκθεση που φιλοξενείται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας είναι μια πραγματική αποκάλυψη.

Μια απόδειξη πως όταν οι εκπαιδευτικοί διαθέτουν μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν και αγκαλιάζουν τους μαθητές, τους δίνουν φτερά να πετάξουν και νέους δρόμους να ανακαλύψουν. Υφαντά, ζωγραφική, δημιουργία πινάκων διάσημων ζωγράφων με τη μέθοδο του κολλάζ, πήλινα διακοσμητικά, ονειροπαγίδες εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη όχι μόνο γιατί φτιάχτηκαν από μικρά παιδιά –μεγάλα αριστουργήματα, αλλά και γιατί τα υλικά από τα οποία φτιάχτηκαν είναι πράγματα που όλοι τα έχουμε σπίτι μας και απλά δεν τα χρησιμοποιούμε, μέχρι να καταλήξουν στα σκουπίδια.

Ένα παλιό παντελόνι μιας μαθήτριας, κουμπιά και καπάκια ήταν αρκετά για να φτιαχτεί ένα εντυπωσιακότατο κρεμαστό διακοσμητικό για τη βεράντα. Εφημερίδες και περιοδικά χρησιμοποιήθηκαν ως κολλάζ για να αποδώσουν πίνακες του Βαν Γκονγκ ή του Πικάσο.

Ένας ελέφαντας μεγάλων διαστάσεων στο κέντρο της αίθουσας τραβάει τα βλέμματα. «Τρεις μήνες χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί. Φτιάχτηκε από κουτιά συσκευασίας, πλαστικά μπουκάλια και πολλές πάρα πολλές εφημερίδες» λέει η δασκάλα των εικαστικών κ. Ζωή Σεϊτάνη.

Η κ. Σεϊτάνη, μαζί με τον διευθυντή του σχολείου κ. Τάσο Μίχη, μας ξεναγούν στα έργα των παιδιών με περισσή περηφάνια. Πίσω από κάθε έργο υπάρχει και μια ιστορία. Ένα κουτί παπουτσιών που μετατράπηκε σε διακοσμητικό, ένας πίνακας με κλωστές ή παλιά κουμπιά. «Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν τα παιδιά ότι με οδηγό τη φαντασία τους μπορούν να αξιοποιήσουν οτιδήποτε υπάρχει γύρω μας» λέει η κ. Σεϊτάνη, η οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι όλα αυτά έγιναν εφικτά, καθώς στο σχολείο υπάρχει εργαστήρι, ειδική αίθουσα όπου μπορούν να μεταφέρονται όλα τα υλικά και να γίνονται οι εργασίες. «Είναι δύσκολο για μια ώρα η δασκάλα των εικαστικών να κουβαλά όλα τα απαιτούμενα εργαλεία. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο υπήρχε μια αίθουσα αναξιοποίητη και μας παραχωρήθηκε».

Το εγχείρημα αγκάλιασε και ένας ακόμη εκπαιδευτικός. Ο δάσκαλος Δημήτρης Κιτηλής, είναι εκείνος που θυσίασε αρκετές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο του και τα Σαββατοκύριακά του για να δώσει ζωή στα έργα των παιδιών. Όταν τα αντίκρισε εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που θέλησε να τα αναδείξει φτιάχνοντας ξύλινες κορνίζες για να τοποθετηθούν σωστά στην έκθεση. Ο διευθυντής του σχολείου νιώθει ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους εκείνους που ονειρεύονται ένα καλύτερο σχολείο και το διεκδικούν στην πράξη. Δουλεύουν σκληρά και το έχουν. Γιατί πολύ απλά τα παιδιά μας δεν αξίζουν τίποτα λιγότερα.

Η έκθεση θα είναι και πάλι ανοιχτή την Παρασκευή 15 Ιουνίου το πρωί ημέρα επίδοσης των βαθμολογιών.

Της Νατάσας Πολυγένη

Φωτ.: Λ.Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass