Μαθηματικά για καλά διαβασμένους

ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΠΑΛ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2018 18:10

Για καλά διαβασμένους ήταν τα θέματα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) στη χθεσινή δεύτερη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Τα θέματα κρίνονται από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος κλιμακούμενης δυσκολίας που απαιτούσαν ευχέρεια στις πράξεις και κριτική ικανότητα. Χαρακτηριστικά η ΟΕΦΕ σχολιάζει για τα θέματα που «έπεσαν»: «Τα θέματα είναι κλιμακούμενης δυσκολίας. Η αριστεία προϋποθέτει συστηματική προετοιμασία, ευχέρεια στις πράξεις και κριτική ικανότητα. Καλύπτουν σχεδόν όλη την ύλη. Η διατύπωση είναι σαφής και κατανοητή. Υπάρχουν κρίσιμες λεπτομέρειες, που απαιτούν καλή γνώση της θεωρίας και εμπέδωση της ύλης σε βάθος».

Η αυξημένη δυσκολία στα θέματα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους από τα ΕΠΑΛ θα μπορούσε εύκολα να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι αναμενόμενη, καθώς πλέον διαγωνίζονται για το 5% των θέσεων στα Πανεπιστήμια και για το 10% των θέσεων εισακτέων στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Συνεπώς, καθώς το ποσοστό των μαθητών που επιλέγουν το Επαγγελματικό Λύκειο αυξάνεται σημαντικά (43% περισσότεροι μαθητές έκαναν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής για την Α΄ Λυκείου του ΕΠΑΛ σε σύγκριση με πέρσι), αναμένεται να υπάρξει σύγκλιση με το Γενικό Λύκειο, τόσο στο επίπεδο διδασκαλίας των βασικών μαθημάτων όσο και στο επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων.

Η διαδικασία των εξετάσεων στη Λάρισα κύλησε ομαλά χωρίς απρόοπτα. Από τις 12 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ σειρά έχουν τα μαθήματα ειδικότητας.

ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΓΕΛ

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίζονται αύριο Δευτέρα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων που θα δοκιμαστούν σε μαθήματα προσανατολισμού. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass