Παραμένουν απλήρωτοι, δεν παραδίδουν βαθμούς

* ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΛΗΞΕ Η ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2018 22:45

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ που ολοκληρώνουν τη χρονιά χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ.

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι επί τόσους μήνες, ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχουν υπογράψει τις συμβάσεις με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν ούτε στο ταμείο ανεργίας. Ως έσχατη λύση, αφού παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας ότι θα τακτοποιηθεί το ζήτημα τίποτα δεν έγινε, αποφάσισαν να μην παραδώσουν τις βαθμολογίες των μαθητών. Εκπαιδευτής και στα δύο δημόσια ΙΕΚ της Λάρισας καταγγέλλει ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι απελπιστική. «Όλη τη χρονιά παραδίδαμε κανονικά τα μαθήματά μας, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είμαστε απλήρωτοι και χωρίς συμβάσεις. Όχι μόνο δεν έχουμε πάρει τίποτα από τα δεδουλευμένα μας, αλλά χωρίς τη σύμβαση στα χέρια μας δεν μπορούμε να μπούμε και στο ταμείο ανεργίας. Το να μην παραδώσουμε τις βαθμολογίες είναι το μόνο μέσο πίεσης και απόγνωσης που μας έχει απομείνει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ο Λαρισαίος εκπαιδευτής, καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Παιδείας μονίμως μιλά για αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και τα Δημόσια ΙΕΚ γνωρίζουν την πλήρη απαξίωσή τους. «Ο υφυπουργός κ. Μπαξεβανάκης αλλά και οι αρμόδιοι φορείς, όπως ο πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) κ. Ζέρβας κατά καιρούς έχουν υποσχεθεί, αλλά στην πράξη δεν φαίνεται τίποτα.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Όπως αναφέρει ο Λαρισαίος εκπαιδευτής των ΙΕΚ, αποφασίστηκε από το Σωματείο των Εκπαιδευτών να μην παραδοθούν οι βαθμολογίες 2ου εξαμήνου των σπουδαστών των ΔΙΕΚ, εάν δεν πάρουν στα χέρια τους υπογεγραμμένες τις Συμβάσεις του 1ου και 2ου Εξαμήνου. Η μη υπογραφή των συμβάσεων, εκτός του ότι δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα, έχει για μια άλλη σημαντική προέκταση: Χωρίς αντίγραφο Σύμβασης οι εκπαιδευτές που θα μπουν σε Ανεργία και θα θελήσουν να πάρουν επίδομα Ανεργίας, δεν θα μπορούν να κάνουν αίτηση και κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα.

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης Του Δημοσίου με ανακοίνωσή του τονίζει ότι:

- Δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν κυρώσεις σε κανέναν, αφού δεν μπορούν να σε εγκαλέσουν ότι δεν τηρείς τη Σύμβασή σου από τη στιγμή που δεν την έχεις λάβει στα χέρια σου.

- Άλλωστε απλά ζητάμε να τηρήσει το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. τη νομιμότητα και τη δέσμευσή του όπως αυτή καταγράφεται στην ανακοίνωσή του, ότι θα αποπληρωθούν όλοι οι Εκπαιδευτές μέχρι τέλος Ιουλίου και για τα δύο Εξάμηνα.

- Για να πραγματοποιηθεί αυτό, λογικά εντός του Ιουνίου θα πρέπει να μας δοθούν υπογεγραμμένες Συμβάσεις. Επομένως, εφόσον το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. τηρήσει την υπόσχεσή του, καμία διαταραχή στην Εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα υπάρξει!

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass