Η ρομποτική ως δυναμικό εργαλείο της πρόσφατης παιδείας

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 15:32

Για τη σχέση της ρομποτικής με τη γλωσσολογία και τον συνδετικό κρίκο της πληροφορικής μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Φανής Καράτζου» στη Λάρισα, ο διαπρεπής Έλληνας στρατηγικός σύμβουλος και αναλυτής Δρ. Νίκος Λυγερός, παρουσία επισήμων, πολλών γονέων και παιδιών.

Στην αρχή της ομιλίας του ο δρ. Ν. Λυγερός αναφέρθηκε στην προέλευση της λέξης «ρομπότ» και τη σχέση της με την ελληνική κοινωνία, ενώ τόνισε ότι η ρομποτική είναι η γλωσσολογία του χώρου και η γλωσσολογία είναι η ρομποτική των λέξεων και ότι ο χώρος και οι λέξεις έχουν κοινό σημείο: τη μνήμη.

Στη συνέχεια μέσα από ένα σύνολο παραδειγμάτων και νοητικών παιχνιδιών, προσπάθησε να μυήσει τους μικρούς μαθητές, αλλά και τους γονείς τους στην έννοια της ρομποτικής.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένας τρόπος να μην φοβίσει τα παιδιά η ρομποτική, γράφτηκε και εξελίχθηκε για την παιδεία,

και η εκπαίδευση σκέφτηκε: "γιατί να μην πάρω και εργαλεία της παιδείας", τόνισε πως η γλωσσολογία και η ρομποτική μάς επιτρέπουν να είμαστε πιο ανθρώπινοι γιατί η μία αντιλαμβάνεται καλύτερα το πνεύμα, ενώ η άλλη καταλαβαίνει καλύτερα το σώμα.

Κλείνοντας, χαρακτήρισε τη ρομποτική εργαλείο της πρόσφατης παιδείας που ήρθε για να μείνει ως δυναμική δια βίου μάθηση, στοχεύοντας στην εξέλιξη των παιδιών.

Σε απόλυτη συμφωνία και προς αυτή την κατεύθυνση τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «Φανής Καράτζου» στοχεύουν με τα τμήματα ρομποτικής που θα ξεκινήσουν από την 1η Οκτωβρίου να αναδείξουν και να αναπτύξουν τις νέες δεξιότητες που θα χρειαστούν τα παιδιά τα επόμενα χρόνια.

Να σημειωθεί πως τα τμήματα θα λειτουργούν υπό την επίβλεψη της Κας Κουτσίκου και του κυρίου Κώστα Κιτσάκη συνεργατών στην επιτυχημένη αντίστοιχη προσπάθεια του Τ.Ε.Ι Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass