«Κυβέρνηση και Δήμος παίρνουν κάτω από τη βάση»

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΛΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2023 11:10

«Για ακόμα μια φορά η ίδια τραγική πραγματικότητα ήρθε να διαψεύσει την Κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της στην Τοπική Διοίκηση πως «όλα είναι έτοιμα» και «λειτουργούν μια χαρά στην εκπαίδευση».

Έτσι, μετά το 21ο Δημοτικό Σχολείο, το 6ο Λύκειο, ήρθε η σειρά του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης, για να επιβεβαιωθεί η τραγική κατάσταση των κτιριακών υποδομών στα σχολεία. Το σχολείο της Φαλάνης χτυπήθηκε από τον σεισμό του Μάρτη του 2021 (ένα κομμάτι του δεν χρησιμοποιείται από τότε λόγω ακαταλληλότητας και τα παιδιά κάνουν μάθημα σε κοντέινερ), ενώ για 2 χρόνια τώρα Κυβέρνηση και Δήμος ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο για το ποιος φέρει την ευθύνη για την ανέγερση νέου διδακτηρίου, όπως είναι η ανάγκη, αλλά και η απαίτηση γονιών μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών. Τα χειρότερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες αυτές τις μέρες αποφεύχθηκαν, χάρη στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που παρατήρησαν ότι τα φωτιστικά είχαν αποκολληθεί ξανά από την ψευδοροφή και συγκέντρωσαν τα παιδιά σε άλλο χώρο. Έτσι, μετά την επίσκεψη τεχνικού συνεργείου ο Δήμος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του σχολείου λόγω έντονης βροχόπτωσης. Πραγματικά μόνο ως αστείο μπορεί να θεωρηθεί η δικαιολογία ότι το πρόβλημα είναι η «έντονη βροχόπτωση – 13 mm βροχής!!» Φαίνεται, λοιπόν, ότι όλο αυτό το διάστημα το σχολείο λειτουργούσε με στατική επικινδυνότητα της στέγης και τα παιδιά μέσα στις αίθουσες. Μετά τις κινητοποιήσεις γονιών και μαθητών/-τριών η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να κλείσει το σχολείο, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Συνέπεια αυτού είναι να μπαίνουν στους γονείς διλήμματα βάρδιας για την υποτυπώδη λειτουργία του σχολείου, όταν θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του προβλήματος, με μια εκπαιδευτική διαδικασία που τελικά από κάθε άποψη γίνεται μετ’ εμποδίων» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων.
Η Ένωση ζητά από το κράτος να γίνει άμεσα νέο σχολείο στη Φαλάνη και όπου αλλού είναι απαραίτητο και να αναλάβει την ευθύνη και να πάρει μέτρα συντήρησης και επισκευής των σχολικών μονάδων, να εκπονήσει μελέτες στατικότητας και προσεισμικού ελέγχου στα σχολικά κτίρια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass