Θετικές πρακτικές ενάντια σε στερεότυπα και προκαταλήψεις

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΡΟΜΑ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2023 11:20

Με στρογγυλά τραπέζια αφιερωμένα σε θεματικές ενότητες που αφορούσαν σε καλές πρακτικές γύρω από την εκπαίδευση των Ρομά ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες της διημερίδας που οργάνωσαν η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Τμήμα Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης.


Οι εργασίες έγιναν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Λάρισας με θέμα «αντιμετωπίζοντας τη σχολική διαρροή των μαθητών Ρομά με καινοτόμες προσεγγίσεις», ενώ στο πλαίσιο των χθεσινών εργασιών έγιναν προσωπικές αφηγήσεις.
Στα στρογγυλά τραπέζια που ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, έγιναν εισηγήσεις πανεπιστημιακών από το ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, συντονιστών εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ της χώρας, εκπροσώπων δομών, μητροπόλεων, διαμεσολαβητών, κοινωνιολόγων, στελεχών ΤΑ για τις ενότητες «Εκπαίδευση και Ρομά», «Καλές πρακτικές - εκπαιδευτική στήριξη», «Καλές πρακτικές - ειδικές υποδειγματικές δράσεις» και «Καλές πρακτικές - καινοτόμα προγράμματα φορέων».
Ο κοινωνιολόγος και αν. προϊστάμενος του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ενταξης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Νικ. Πουτσιάκας, σημείωσε την ανάγκη «να αναδείξουμε καλά παραδείγματα, υποδειγματικές πρακτικές, οι οποίες έχουν έναν θετικό ρόλο και αντίκτυπο, ώστε να μπορέσουμε με αυτόν τρόπο να αντιμετωπίσουμε στερεότυπα και προκαταλήψεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass