Μουσειακή εκπαίδευση

ΝΕΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2023 15:12

Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων ξεκινά νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα

με τίτλο «Μουσειακή εκπαίδευση-Κριτική και δημιουργική σκέψη στο μουσειακό περιβάλλον», το οποίο εντάσσεται στον πυλώνα «Πολιτισμός» και συντονίστριες θα είναι οι κ. Αρτεμις Παπαδημητρίου-PhD, εκπαιδευτικός, σύμβουλος εκπαίδευσης ΠΕ60 Λάρισας και Λίνα Μουσιώνη- PhD, αρχαιολόγος-ιστορικός, συγγραφέας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους Παιδαγωγικών, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Σχολών Καλών Τεχνών και εργαζόμενους σε εκπαιδευτικούς φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα οι οποίοι επιθυμούν να χρησιμοποιούν καινοτόμες μεθόδους στη διδακτική τους.
Το πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 16 ώρες και περιλαμβάνει 5 διά ζώσης συναντήσεις που θα υλοποιηθούν στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης και στο Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα τις ακόλουθες ημερομηνίες: 5 Μαΐου 2023, ώρες 17:00-20:00, 9 Μαΐου 2023, ώρες 16:00-20:00, 11 Μαΐου 2023, ώρες 16:00-20:00, 12 Μαΐου 2023, ώρες 17:00-20:00, 18 Μαΐου 2023, ώρες 18:00-20:00.
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους να χρησιμοποιούν συχνά έργα τέχνης με τρόπο τέτοιο, ώστε να εξυπηρετούνται όχι μόνο οι μαθησιακοί στόχοι, αλλά η κριτική-δημιουργική σκέψη και η στοχαστική διάθεση των εμπλεκομένων στη μαθησιακή διαδικασία. Πρωταρχικό μέλημα του προγράμματος είναι να δημιουργηθούν γερές σχέσεις-συνδέσεις ανάμεσα σε έργα τέχνης και αντικείμενα μάθησης (έννοιες κλειδιά). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χρησιμοποιεί τις στοχαστικές προσεγγίσεις Artful and Visible Thinking (έντεχνος συλλογισμός) και τη Μέθοδος Πέρκινς για τη ανάλυση και παρατήρηση των έργων τέχνης και περιλαμβάνει την παρουσίαση των προσεγγίσεων και της μεθόδου με παραδείγματα και πρακτική εφαρμογή.
Το δεύτερο μέρος του προγράμματος εστιάζει στην εκπαιδευτική διάσταση των μουσείων. Στις συναντήσεις οι συμμετέχοντες/-ουσες θα γνωρίσουν τεχνικές και μεθόδους για να μπορούν να μεταμορφώσουν μια εκπαιδευτική επίσκεψη σ’ ένα μουσείο σε μια καθολική προσωπική εμπειρία. Θα εξεταστούν εφαρμογές εκπαιδευτικών δράσεων, τεχνικές και εργαλεία δημιουργικής γραφής για την καλλιέργεια των γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών με σημείο αναφοράς τη δημιουργική έκφραση στον χώρο του μουσείου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών:
https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/
Για εγγραφές:
https://docs.google.com/forms/d/1avvM_jLABSGnpmvM05nOiaHKmDRlQhd8vq3E1_Z6IrA/edit
Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων. Ο Κύκλος Μάθησης «Μουσειακή Εκπαίδευση-Κριτική και δημιουργική σκέψη στο μουσειακό περιβάλλον», εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει».
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410-680.249, 2410-680.250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass