«Μπάχαλο στις κρίσεις διευθυντών σχολείων»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ»

Δημοσίευση: 20 Απρ 2023 15:14

Με αφορμή τις κρίσεις διευθυντών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

η παράταξη «Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας» ανακοινώνει τα εξής: «Τελικά, η κ. Κεραμέως, δεν ξέφυγε από την πεπατημένη στις περίφημες κρίσεις των διευθυντών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως και κάθε προηγούμενη κυβέρνηση έστησε έναν μηχανισμό κομμένο και ραμμένο στις κομματικές επιδιώξεις της.
Το επιτελικό κράτος και η ψηφιακή διακυβέρνηση που διαφημίζει η Κυβέρνηση μεταφράστηκαν σε κομματικό κράτος και ηλεκτρονική παρακολούθηση αντίστοιχα.
Αφού η Κυβέρνηση διόρισε τους εκλεκτούς της στα τοπικά συμβούλια επιλογής, που στη συντριπτική πλειοψηφία είναι κομματικά στελέχη της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ (ΔΑΚΕ), απέστειλε εγκύκλιο για τη διαδικασία και τον τρόπο επιλογής και τοποθέτησης των διευθυντών, η οποία εφαρμόστηκε κατά το δοκούν από το κάθε τοπικό συμβούλιο επιλογής.
Τα κριτήρια μοριοδότησης (τα ζήλεψε και ο εμπνευστής και εισηγητής του προσοντολογίου κ. Γαβρόγλου) περιελάμβαναν αδιευκρίνιστα πεδία «επιμορφώσεων» και βέβαια το απίθανο κριτήριο της συμμετοχής σε προγράμματα ERASMUS! Την ίδια ώρα ένα δεύτερο πανεπιστημιακό πτυχίο μοριοδοτούνταν με 3 μόρια, όσο και η συμμετοχή σε τρία προγράμματα ERASMUS! Είναι φανερή εδώ η εκτίμηση που έχει στις σπουδές και γενικά στην ανώτατη εκπαίδευση.
Ενστάσεις για ίδια κατηγορία μοριοδότησης άλλα συμβούλια τις έκαναν δεκτές και άλλα τις απέρριψαν.
Τελευταίο «επίτευγμα» του επιτελικού και ψηφιακού κράτους η κατάρρευση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, λίγο πριν λήξει η προθεσμία δήλωσης προτίμησης σχολείων από τους υποψήφιους διευθυντές. Τι πρωτότυπο θα έλεγε ειρωνικά κάθε κάτοικος αυτής της χώρας. Στη Λάρισα πάντως έχουμε εμπειρία από «αυτονομημένα» συστήματα που ανοιγοκλείνουν μόνα τους ξαφνικά.
Την «επιτυχία» του επιτελικού και ψηφιακού κράτους ολοκλήρωσε ο Γ.Γ. του Υπουργείου που τα έκανε μπάχαλο ζητώντας να στείλουν τις δηλώσεις (όσοι δεν πρόλαβαν μόνο;) με e-mail και όποιο άλλο πρόσφορο μέσο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και το κάθε συμβούλιο να πράξει ανάλογα! Σε όλο αυτό το αλαλούμ που προξένησε το Υπουργείο, είναι γνωστό ποιος θα είναι ο υπαίτιος κατά την Κυβέρνηση, γιατί το έργο το έχουμε ξαναδεί.
Ο ανιψιός, ο σταθμάρχης, ο υπάλληλος μιας ΔΕ ή ΠΕ. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο ποτέ.
Με όλα αυτά τα ευτράπελα η πρόταση-θέση των Παρεμβάσεων, για άμεση εκλογή του διευθυντή από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου ως κυρίαρχου οργάνου της σχολικής μονάδας είναι επίκαιρη όσο ποτέ».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass