Στην τελική ευθεία η εκλογή νέου Πρύτανη

ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ 5 ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - Ο ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΧΑΡ. ΜΠΙΛΛΙΝΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2023 16:10
Ο αντιπρύτανης  Χαράλαμπος Μπιλλίνης Ο αντιπρύτανης Χαράλαμπος Μπιλλίνης

Ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη των 5 εξωτερικών μελών η σύνθεση του νέου 11μελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από πρόσκληση του πρύτανη καθηγητή Ζ. Μαμούρη, διεξήχθη μυστική ψηφοφορία με τη μέθοδο της κλειστής κάλπης για την ανάδειξη των εξωτερικών μελών, από την οποία αναδείχθηκαν τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ειδικότερα ως εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης που θα συνδιοικήσουν το ίδρυμα μαζί με τα 6 εσωτερικά μέλη αναδείχθηκαν κατά αλφαβητική σειρά οι:
- Krogfelt Karen Angeliki του Einar, professor MSO, Roskilde University (RUC).
- Γαγάτσης Αθανάσιος του Χρήστου, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
- Εξαδάκτυλος Αριστομένης του Κωνσταντίνου, professor, University of Bern.
- Μακρής Αθανάσιος του Θωμά, πολιτικός μηχανικός, δ/νων σύμβουλος
Επιχειρήσεων.
- Τσαμαδιάς Κωνσταντίνος του Παναγιώτη, ομότιμος καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ
Αύριο Παρασκευή, ο απερχόμενος πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης, αναμένεται να βγάλει πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων, διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 15 ημερών. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρουσιάσουν στο Συμβούλιο και τη Σύγκλητο τις θέσεις-προτάσεις τους για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου, καθώς και τα πρόσωπα που προτείνουν για αντιπρυτάνεις. Η διαδικασία ακρόασης και αξιολόγησης των προτάσεων διαρκεί το μέγιστο 20 ημέρες.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναμένεται να διεκδικήσει μόνο ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, που αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους, Χαράλαμπος Μπιλλίνης. Το Συμβούλιο με ψηφοφορία θα πρέπει να εκλέξει τον πρύτανη, ο οποίος θα πρέπει να αποσπάσει 8 από τις 11 ψήφους.
Σε περίπτωση που υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα -κάτι που δεν φαίνεται ότι θα συμβεί στο Π.Θ.- αρκεί η πλειοψηφία. Σημειώνεται ότι με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης ορίζονται και οι αντιπρυτανεις που θα προτείνει ο υποψήφιος πρύτανης που εκλέχθηκε και στη συνέχεια ο πρύτανης καθορίζει τους τομείς ευθύνης και τις αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται σε κάθε αντιπρύτανη.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα παραπάνω, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα αναλάβει καθήκοντα.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass