Eπεσε η αυλαία των Πανελλαδικών και για τα ΕΠΑΛ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2023 14:00

Δίχως προβλήματα έπεσε η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ στα εξεταστικά κέντρα του νομού Λάρισας. Χθες οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε τρία μαθήματα ειδικότητας και συγκεκριμένα Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.


Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας σε μήνυμά του αναφέρεται στην επιτυχή ολοκλήρωση τόσο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όσο και των προαγωγικών και απολυτηρίων, ευχαριστώντας όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτές που φρόντισαν να εξασφαλίσουν ήρεμο κλίμα, αλλά και να ανταποκριθούν άμεσα σε τυχόν έκτακτα και απρόοπτα συμβάντα.
«Ειδικά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023, θα ήθελα να αναφέρω ότι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς αξιοσημείωτα προβλήματα, και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άψογη διοργάνωση και την εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.
Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εξετάσεων, αρχής γενομένης από τους συνεργάτες μου στη Διεύθυνση και κυρίως αυτούς/-ές που αποτέλεσαν την Επιτροπή Εξετάσεων, καθώς και τα μέλη, που ακάματα, αρκετό καιρό πριν από τις εξετάσεις, εργάστηκαν και σε συνεργασία με το Υπουργείο και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, οργάνωσαν και δημιούργησαν τις συνθήκες για την απρόσκοπτη και επιτυχή διεξαγωγή τους.
Στη συνέχεια, όσες και όσους στελέχωσαν τις Λυκειακές Επιτροπές στα εξεταστικά κέντρα (πρόεδρο, μέλη, γραμματείς, τους χειριστές του συστήματος μετάδοσης των θεμάτων, τους συνδέσμους), τους εξεταστές στην προφορική εξέταση, τους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες, και το βοηθητικό προσωπικό. Τέλος να ευχαριστήσω και τους φορείς που συνέδραμαν στο έργο μας, όπως την Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το ΚΕΔΑΣΥ, καθώς και τους ψυχολόγους και το ιατρικό προσωπικό στο Κέντρο Προφορικής Εξέτασης. Όλοι και όλες μαζί, σε αγαστή συνεργασία, πρυτανεύοντος του ομαδικού πνεύματος, καταφέραμε να διασφαλίσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε τα παιδιά μας να μπορέσουν απερίσπαστα να δώσουν τον αγώνα τους και να αποδώσουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους. Εύχομαι ολόψυχα τα αποτελέσματα να τους δικαιώσουν».

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Με τα Αγγλικά ξεκινούν σήμερα οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, για τις οποίες ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ζέρβας διαβεβαιώνει ότι η Διεύθυνση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε και αυτό το κομμάτι των εξετάσεων να ολοκληρωθεί επιτυχώς και εύχεται καλά αποτελέσματα στα παιδιά.
Μετά τα Αγγλικά, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Γερμανικών στις 19 Ιουνίου. Στη συνέχεια, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου (20 και 21 Ιουνίου, αντίστοιχα). Στη συνέχεια, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν στην εισαγωγή σε Μουσικά Τμήματα: Αρμονία (22 Ιουνίου), Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (23 Ιουνίου), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (24 Ιουνίου), Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (26 Ιουνίου).
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν με τα Γαλλικά στις 27 Ιουνίου, τα Ισπανικά στις 28 Ιουνίου και τα Ιταλικά στις 29 Ιουνίου.Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ
Οι βαθμολογίες των μαθημάτων (πλην των ειδικών μαθημάτων), αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου. Οι υποψήφιοι θα έχουν και πάλι τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS). Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ. Αυτό που θα αλλάξει φέτος, είναι ότι η υποβολή δεν θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, αλλά σε μία, καθώς με βάση τα στοιχεία των περασμένων ετών, ένα πολύ υψηλό ποσοστό των υποψηφίων (93% για το 2022) εισάγεται στις σχολές των 10 πρώτων επιλογών του από την πρώτη φάση. Όσον αφορά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, αναμένονται στα τέλη Ιουλίου.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass