Η «καρδιά» της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας χτυπάει στη Λάρισα!

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΟΙΞΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΧΘΕΣ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2023 16:00

Διαδικτυακά άνοιξε τις πύλες του χθες το 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, ενώ σήμερα και αύριο θα συνεχιστεί με ομιλίες και παρουσιάσεις διά ζώσης στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων στο Γαιόπολις της Λάρισας. Χθες οι σύνεδροι παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου τις ομιλίες του Φυσικού CERN, επισκέπτη καθηγητή Πανεπιστημίου Οξφόρδης Εμμανουήλ Τσεσμελή με θέμα «Το Cern και η έρευνα σωματιδιακής φυσικής, του καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Διονύση Βαβουγυιού με θέμα «Διδασκαλία των φυσικών επιστημών σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες» και του καθηγητή και προέδρου στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονία Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου με θέμα «Προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία, σύγχρονες τάσεις και προοπτικές».
Οι 650 και πλέον εργασίες που θα παρουσιαστούν ηλεκτρονικά ή διά ζώσης (πλήρεις εργασίες, e-posters, εκπαιδευτικά σενάρια, καινοτόμα προγράμματα, κ.λπ.) στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας -το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων-, έχουν κριθεί θετικά κατόπιν τυφλής κρίσης από τουλάχιστον 2 κριτές, σε μία από τις δύο επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου (Ελληνικά ή Αγγλικά).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου -το οποίο θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ), Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, (Περιφερειακή οδός Λάρισας - Πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας), έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 40 προσκεκλημένες ομιλίες από Επιστήμονες και Ακαδημαϊκούς αναγνωρισμένης αξίας Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι οποίοι αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους το Συνέδριο. Παράλληλα, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε από τα 5 Στρογγυλά Τραπέζια με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεματολογία, η οποία θα αναπτυχθεί από διακεκριμένους επιστήμονες - Στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Ακαδημαϊκούς - Εκπαιδευτικούς και άλλα στελέχη που διακρίνονται σε εκπαιδευτικό και κοινωνικό επίπεδο. Διευκρινίζεται πως η πρόσβαση είναι ανοιχτή για όλους. Όσοι θέλουν βεβαίωση συμμετοχής θα πρέπει να εγγραφούν στο συνέδριο, αλλά μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν τις ζωντανές μεταδόσεις και να δουν τις αναρτημένες παρουσιάσεις στο κανάλι του συνεδρίου στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/@internationalconferencesof4501 (από τις 12:00 το βράδυ θα είναι δημόσια προσβάσιμες όλες οι βιντεοπαρουσιάσεις. Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω των εκάστοτε ανακοινώσεων: https://synedrio.eepek.gr/el/anakoinoseis: μέσω e-mail: synedrio@eepek.grκαι τηλεφωνικά: 6932-078.466 – Δημήτρης Λιόβας.
Το Συνέδριο δύναται να το παρακολουθήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, αλλά και οποιοιδήποτε ενδιαφερόμενοι μαθητές ή φοιτητές.
Το συνέδριο διοργανώνει η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, ΤΕΦΑΑ), το Ε.Κ.Π.Α. (Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας & Θρησκειολογίας, Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας και Εφαρμογών, Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού της Θρησκευτικής Αγωγής) το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής), το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Φιλολογίας), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού), το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας) και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (Τμήμα Πληροφορικής).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass