Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί στην Ισλανδία

ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2023 14:37

Λαρισαίοι και Λαρισαίες εκπαιδευτικοί, μέλη της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Καινοτομίας «Open Up», συμμετείχαν στην τρίτη και τελευταία κινητικότητα για την εκπαίδευση των μελών της, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+KA1 με τίτλο: «Μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή με βελτιωμένες τις ψηφιακές μας δεξιότητες (ΙΙ)», το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Καινοτόμες Μέθοδοι διδασκαλίας και εργαλεία ΤΠΕ στην τάξη» υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έγινε στo Ρέικιαβικ, την πρωτεύουσα της Ισλανδίας. Το σεμινάριο παρακολούθησαν τα επτά μέλη της Open Up: κ. Αποστόλης Ξενάκης, κ. Ζέτα Τσίγκα, κ. Ρένα Γεωργίου, κ. Κατερίνα Γκανάτσιου, κ. Στέλιος Ορφανάκης, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος και κ. Σταματία Καπετάνου.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι βασικές ιδέες των ενεργών μεθοδολογιών μιας αποτελεσματικής ψηφιακής τάξης. Ο σκοπός ήταν οι εκπαιδευόμενοι να γνωρίσουν ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διδασκαλία τόσο μαθητών/-τριών της Σχολικής Εκπαίδευσης όσο και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.  Ειδικότερα, οι στόχοι του μαθήματος ήταν:
Να κατανοήσουν τα πλεονεκτήματα των ενεργών μεθοδολογιών για να τα ενσωματώσουν περισσότερο στη διδασκαλία.
Να γνωρίσουν ένα μεγάλο εύρος νέων εργαλείων και πόρων για τη μετατροπή της τάξης σε ένα περιβάλλον ΤΠΕ μάθησης, όπου οι μαθητές, μικροί ή μεγάλοι, να εξασκούν και τις ψηφιακές τους δεξιότητες.
Να εισαγάγουν τις αρχές της συνεργατικής μάθησης στις τάξεις τους.
Να προσθέσουν τη μάθηση με βάση το έργο στην καθημερινή πρακτική των τάξεών τους προσφέροντας στους/στις μαθητές/-τριες δραστηριότητες που σχετίζονται περισσότερο με τον πραγματικό κόσμο και αυξάνοντας τα κίνητρά τους.
Να γνωρίσουνε τη μεθοδολογία FLIPPED CLASSROOM και να μάθουν πώς να την εισάγουνε στα αναλυτικά προγράμματα διαφόρων μαθημάτων.
Να σχεδιάσουνε ένα σενάριο μεικτής μάθησης.
Να γνωρίσουν εκπαιδευτικούς πόρους που θα τους επιτρέψουν να εκπαιδεύσουν τους/τις μαθητές/-τριες να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με πιο ΚΡΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ τρόπο.
Να εξοικειωθούν με τη σχεδίαση κινητικών δραστηριοτήτων για τους/τις μαθητές/-τριές τους σε διαφορετικά σενάρια: στο διαδίκτυο, στο σχολείο και στην ύπαιθρο.
Να μοιραστούν εμπειρίες από διεθνείς συνεργασίες και έργα διαφορετικών οργανισμών για τη βελτίωση της ευρωπαϊκής ευαισθητοποίησης.
Κατά τη διάρκεια του 7ήμερου μαθήματος στην Ισλανδία, oι συμμετέχοντες/-ουσες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βελτίωσαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, συνεργάστηκαν με συναδέλφους/-ισσές τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Ρουμανία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Ισλανδία), ενώ ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα και τη νοοτροπία των Ισλανδών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass