Αναβαθμίζει γυμναστήρια σχολείων

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ ΥΨΟΥΣ 431.300 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2023 14:48

Τη σύμβαση για την αναβάθμιση των γυμναστηρίων του Λυκείου Ελασσόνας και του Γυμνασίου-Λ.Τ. Κρανέας που εντάσσονται στο μεγάλο έργο συντήρησης 8 σχολικών μονάδων υπέγραψε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΚΑΦΦΕΣ Ζ. ΔΗΜ. & ΣΙΑ ΕΤΕ» κ. Δημήτριο Καφφέ.
Το έργο έχει τίτλο «Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων Δήμου Ελασσόνας» προϋπολογισμού 431.300 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Ελασσόνας για επενδυτικές ανάγκες.

Οι εργασίες αφορούν στην αναβάθμιση - συντήρηση εγκαταστάσεων και υποδομών οχτώ σχολικών μονάδων του Δήμου Ελασσόνας σε πέντε κοινότητες και πιο συγκεκριμένα εργασίες στο Λύκειο Ελασσόνας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, το Γυμνάσιο Βερδικούσιας, το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Κρανιάς, το Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς, το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Καλλιθέας και το Νηπιαγωγείο Λιβαδίου.
Με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Με το έργο αυτό αναβαθμίζουμε δύο κλειστά γυμναστήρια στην Ελασσόνα και την Κρανιά, δύο σχολικές στέγες στη Βερδικούσια και το 2ο Δημοτικό, τους χώρους υγιεινής στο Δημοτικό Καλλιθέας και το παρκέ στο Νηπιαγωγείο Λιβαδίου.
Βελτιώνουμε έτσι τις συνθήκες σχολικής ζωής και τα σχολεία μας γίνονται περισσότερο λειτουργικά, ασφαλή και φιλικά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Ειδικά με την αναβάθμιση των κλειστών γυμναστηρίων θα δώσουμε την ευκαιρία να αναπτυχθούν αθλητικές δράσεις και εκτός σχολικού ωραρίου, σε συλλόγους και προγράμματα άθλησης για όλους».
Αναλυτικά στο πλαίσιο του έργου έχουν προγραμματιστεί:
* ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Οι εργασίες αφορούν στην αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος.
* 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Οι εργασίες αφορούν στη συντήρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και των παράπλευρα αυτής αιθουσών και στη συντήρηση της στέγης άνωθεν αυτών.
* ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ: Οι εργασίες αφορούν στη συντήρηση της στέγης και του αλεξικέραυνου.
* ΓΥΜΝΑΣΙΟ - Λ.Τ. ΚΡΑΝΙΑΣ: Οι εργασίες αφορούν στην αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος.
* ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΑΝΙΑΣ: Οι εργασίες αφορούν στην αντικατάσταση ξύλινων εσωτερικών θυρών με νέες, προκειμένου να ανοίγουν με φορά προς τα έξω, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αντισεισμικού κανονισμού. Επίσης, θα γίνει συντήρηση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και αντικατάσταση των φθαρμένων υλικών (φωτιστικά, ρευματοδότες κ.ά.).
* ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Οι εργασίες αφορούν στη συντήρηση των τουαλετών (WC) του σχολικού συγκροτήματος και της στέγης άνωθεν αυτών, καθώς και στη συντήρηση του κτιρίου των παλαιών WC, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες του σχολείου σε χώρους υγιεινής.
* ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Οι εργασίες αφορούν στην επιστέγαση των θυρών εισόδου - εξόδου στο γυμναστήριο.
* ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΟΥ: Οι εργασίες αφορούν στην αποξήλωση του υπάρχοντος ξύλινου δαπέδου και την αντικατάστασή του με παρκέτο απλό από λωρίδες δρύινες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass