Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη διαδικτυακή παραγωγή

ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2023 13:01

Ημερίδα επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο του Τυρνάβου με τίτλο:

«Εφαρμογές για διαδικτυακή παραγωγή και συνεργασία», από τον ερευνητή και διδάσκοντα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δρ. Ιωάννη Ταμπόση, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας του σχολείου, κ. Ευαγγελίας Αργυροπούλου. Την ομιλία χαιρέτησε η διευθύντρια του σχολείου και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής, ο οποίος παρουσίασε και ανέδειξε τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με την υπολογιστική νέφους (cloud computing) για διαδικτυακή παραγωγή και συνεργασία (online collaboration). Στους εκπαιδευτικούς έγινε επίδειξη πώς να χρησιμοποιούν τη δικτυακή αποθήκευση (online storage) και διαδικτυακές εφαρμογές παραγωγικότητας (web-based productivity applications) για να διαχειρίζονται και να σχεδιάζουν τις δραστηριότητές του και για να συνεργάζονται με άλλους στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας φορητές και κινητές συσκευές. Αξιοσημείωτη ήταν η καθολική συμμετοχή εκπαιδευτικών των σχολείων του Τυρνάβου που γοητεύθηκαν από το περιεχόμενο και τον παραστατικό λόγο του ομιλητή, συμμετέχοντας ενεργά και λύνοντας αρκετές απορίες για τη χρήση της τεχνολογίας στην καθημερινή και επαγγελματική τους εφαρμογή. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, υπό την επίβλεψη της διευθύντριας, πραγματοποιεί δράσεις επιμόρφωσης οι οποίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass