«Εμπαιγμός τα μέτρα για τις ιώσεις στα σχολεία»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2024 15:11

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, υποτίθεται ενάντια στην έξαρση των ιώσεων και του Covid, αποτελούν κυριολεκτικά μνημείο εμπαιγμού και κοροϊδίας» καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση Εκπαιδευτικών».

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Παρά τις επισημάνσεις, αλλά και τις ανησυχίες επιστημόνων, μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων, για την έξαρση του Covid και των ιώσεων, την αύξηση των διασωληνωμένων και των θανάτων, η Κυβέρνηση συστήνει: το συχνό πλύσιμο των χεριών, το άνοιγμα των παραθύρων στις τάξεις, προφανώς ακόμη και αν κάνει έξω παγωνιά…, την αποφυγή του συνωστισμού, σε τάξεις όμως με 25, 26, 27 και βάλε μαθητές, τη δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών, όταν νοσούν, αλλά όχι των εκπαιδευτικών, αφού έχει καταργηθεί η άδεια ειδικού σκοπού, την αυστηρή καθαριότητα των σχολείων, όταν όμως το προσωπικό δεν αρκεί ούτε στο ελάχιστο, με καθαρίστριες που εργάζονται με μερική απασχόληση (ακόμη και 3ωρες).
Την ίδια ώρα αρνείται πεισματικά, όπως και την περίοδο της πανδημίας, να υιοθετήσει τις ουσιαστικές προτάσεις των εκπαιδευτικών σωματείων, των φορέων του γονεϊκού κινήματος, γιατί τις θεωρεί κόστος. Συγκεκριμένα:
τη μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, τη διενέργεια ελέγχων (test) με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σημείο αναφοράς τη σχολική μονάδα
τις μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς που αντικειμενικά θα προκύπτουν την επαναφορά της άδειας ειδικού σκοπού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δικαιούνται μόλις 15 ημέρες αναρρωτική άδεια για κάθε έτος, ενώ για κάθε ημέρα αναρρωτικής που λαμβάνουν, χάνουν χρήματα από τον μισθό τους. Ουσιαστικά, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί απαγορεύεται να λείψουν λόγω ασθένειας, ενώ δεν υπάρχει και καμία πρόβλεψη και για εκπαιδευτικούς-γονείς, που θα νοσήσει το παιδί τους.
Φυσικά, όπως και την περίοδο της πανδημίας και παρά τις έρευνες των εκπαιδευτικών για τις πολύπλευρες επιπτώσεις που είχε, δεν προβλέπεται κανένα μέτρο για την ουσιαστική στήριξη των μαθητών που θα λείπουν από την τάξη για πολλές μέρες. Και μάλιστα, θα λείπουν περιοδικά διαφορετικές ομάδες μαθητών, γεγονός που σημαίνει ότι θα παρουσιαστούν σημαντικά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην εμπέδωση και διδασκαλία της ύλης. Καλούμε άμεσα το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει σε κατοχύρωση επιπλέον άδειας ασθενείας χωρίς περικοπή μισθού και προϋπηρεσίας ειδικά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass