Διαδικτυακή εξεταστική για να μην χαθεί εξάμηνο

* Εγκύκλιος Πιερρακάκη για να παρακάμψει τις καταλήψεις * Χ. Μπιλλίνης: Ομαλή η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ελάχιστα τμήματα σε κατάληψη * Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών την 1η Φλεβάρη

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2024 13:39

Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα Πανεπιστήμια της χώρας με τις καταλήψεις και κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Υπό τον φόβο να χαθεί η εξεταστική περίοδος το Υπουργείο Παιδείας έδωσε τη δυνατότητα να διενεργήσουν τις εξετάσεις διαδικτυακά στα πανεπιστήμια προκειμένου να παρακάμψει τις καταλήψεις φοιτητών σε σχολές και τμήματα των ΑΕΙ. Έτσι έστειλε εγκύκλιο στα πανεπιστήμια και τα ενημερώνει ότι η διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων, γραπτών και προφορικών, είναι επιτρεπτή και μέσω ηλεκτρονικών μέσων δυνάμει ρητής διάταξης νόμου, όπου δεν καθίσταται δυνατή η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή η χρήση των υποδομών του Α.Ε.Ι. για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας.
Μάλιστα αύριο Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης θα συζητήσει το θέμα με τους πρυτάνεις προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους. Στο μεταξύ όμως τα περιθώρια για την εξεταστική περίοδο πραγματικά στενεύουν και αρκετά τμήματα κυρίως σε μεγάλα πανεπιστήμια θα αναγκαστούν να την αναβάλλουν.
Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η κατάσταση ευτυχώς φαίνεται να είναι διαχειρίσιμη, αφού λίγα είναι τα τμήματα που βρίσκονται σε κατάληψη, όπως λέει ο πρύτανης κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης (φωτ.) οι καταλήψεις περιορίστηκαν κυρίως στις ημέρες των κινητοποιήσεων, ενώ σε κατάληψη είναι κάποια τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής. Σε κάθε περίπτωση το θέμα της εξεταστικής εξ αποστάσεως αναμένεται να συζητηθεί αύριο στη συνεδρίαση της Συγκλήτου. «Εάν πάει να χαθεί εξάμηνο είναι ένα θέμα που θα το δούμε σοβαρά. Δεν φαίνεται όμως να αντιμετωπίζουμε τέτοιο πρόβλημα. Οι εξετάσεις από απόσταση δεν είναι εύκολες ιδιαίτερα για τμήματα που έχουν εργαστήρια» σημειώνει χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι οι εξετάσεις να διενεργηθούν κανονικά στις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς υπάρχουν και οι φοιτητές εκείνοι που είναι κοντά στο πτυχίο και θέλουν να περάσουν τα τελευταία μαθήματα. Εξάλλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξαιτίας των πλημμυρών Σεπτεμβρίου μετρά ήδη χαμένο χρόνο.
ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά, θα γίνουν οι συνελεύσεις των τμημάτων των σχολών προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα συνεχιστούν ή όχι οι καταλήψεις. Ήδη έχει προγραμματιστεί νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο για την Πέμπτη 1 Φλεβάρη. Οι φοιτητές ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και λένε όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass