Τα παιδιά πρεσβευτές του τόπου τους

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗ 1η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2024 13:01

Με επιτυχία διεξήχθη η 1η Διαδικτυακή Συνάντηση των Μελών του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου με θέμα «Τα παιδιά πρεσβευτές του τόπου τους», το οποίο ίδρυσε και συντονίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και στο οποίο συμμετέχουν 215 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ολόκληρη την Ελλάδα και την Ομογένεια, καθώς και δεκάδες φορείς από την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, όπως Υπουργεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πανεπιστήμια, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ), Μουσεία κ.α., που συγκροτούν την Παιδαγωγική Ομάδα του Δικτύου.

Της 1ης Διαδικτυακής Συνάντησης των Μελών του Δικτύου, προηγήθηκε διαδικτυακή συνάντηση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής. Χαιρετίζοντας τη συνάντηση, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αικ. Καραγιώργου αναφέρθηκε στον παιδαγωγικό αντίκτυπο των στόχων του Δικτύου, καθώς και στις δράσεις που περιλαμβάνει, ευχαριστώντας θερμά τα μέλη της Επιτροπής για την ανταπόκριση στο κάλεσμα για κοινή δράση και συνεργασία, τονίζοντας ιδιαίτερα τον πολύτιμο ρόλο που καλείται κάθε μέλος να διαδραματίσει, συμβάλλοντας από την ιδιαίτερη σκοπιά του, ώστε να ενισχυθούν με χρήσιμα εφόδια, οι σχολικές μονάδες που συμμετέχουν με τις ιδιαίτερες δράσεις τους. Εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία της ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία και ότι θα επιτύχει το Δίκτυο τους στόχους του.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτριος Κουρέτας, επαίνεσε την πρωτοβουλία ίδρυσης ενός δικτύου σχολείων το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έχει ιδιαίτερη αξία καθώς σε αυτό η παρουσία ενός νέου συμμετέχει στην ταυτότητα ενός τόπου, ενώ σε χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος, συνεχάρη τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Μέλη του Δικτύου, δηλώνοντας τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής σε θέματα που αφορούν τη νεότητα και το μαθητικό δυναμικό.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ακόμη ο π. Στέφανος Γιάνναρος, ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, ενώ χαιρετισμό απέστειλε η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή και ο υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Κουμής. Προσκεκλημένος εισηγητής της ημερίδας ήταν ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ, κ. Δημόπουλος Γεώργιος. Ακολούθως η Ειρήνη Ντάνα, της Δ.Π.Ε. Λάρισας παρουσίασε τα μέλη και τους στόχους του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου με τίτλο «Τα παιδιά πρεσβευτές του τόπου τους», καθώς και βασικές πτυχές των δράσεων που θα ακολουθήσουν.
Από το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου - Γραφείο Αθήνας, η λειτουργός Μάρκετινγκ και Πωλήσεων Ιωάννα Χατζηκωστή και η τουριστική λειτουργός Σκεύη Κωνσταντίνου, παρουσίασαν το θέμα: «Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού, του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου που εφαρμόζεται στην ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου».
Εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού, η προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας, ΔΑΜΕΕΠ, Ανδρομάχη Κατσελάκη, κατά την εισήγησή της παρουσίασε τις δράσεις του τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας, Υπουργείο Πολιτισμού και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Ζωή Φτίκα, επιθεωρήτρια Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, παρουσίασε το θέμα: «Περιβάλλον, τοπικά προϊόντα , παράδοση και Αρχαιολογία».
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εξής εισηγήσεις:
κ. Καλοκαιρινού Φανή, επιστημονική υπεύθυνη Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, με θέμα: «Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας Φορέας Πολιτισμών και Εκπαίδευσης».
κ. Ζαμπάλου Στέλλα – κ. Ντάνης Α., ΚΕΠΕΑ Μουζακίου, με θέμα: «Μνημεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας».
κ. Φανιουδάκη Έλενα, μέλος Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΕΠΕΑ Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, με θέμα: «Δίκτυο, Τουρισμός και Περιβάλλον του ΚΕΠΕΑ Αρχανών».
κ. Χρηστάκη Αγγελική, Γυμνάσιο Παλαίκαστρου της Δ.Δ.Ε. Λασιθίου, με θέμα: «Γνωριμία, μελέτη και παρουσίαση Αρχαιολογικών χώρων, Αρχαιολογικών ευρημάτων, Μνημείων, Υδροβιότοπου της περιοχής μας».
κ. Μπίστη Μαρία, Εκπαιδευτικός ΠΕ06, υποδιευθύντρια 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου της Δ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, με θέμα: «Η πόλη του Λαυρίου».
κ. Πέτρου Κωνσταντίνος, διευθυντής του 20ού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας της Δ.Π.Ε. Λάρισας, με θέμα: «Αλευρόμυλος κτισμένος το 1889 - ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass