Δράσεις και προγράμματα στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Λιβαδίου

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2024 14:45

Για θέματα που αφορούν τη διαχείριση άγχους και συναισθημάτων ενημερώθηκαν οι μαθητές κι οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου – Λ.Τ. Λιβαδίου από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάννειο Μορφωτικό Κέντρο Λιβαδίου. Ακολούθησε ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου σχετικά με τις σχέσεις γονέων – παιδιών, την ενσυναίσθηση και τη διαχείριση συμπεριφορών.

Επίσης, στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:
Στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημέρωση από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου. Η ενημέρωση αυτή γίνεται σε ετήσια βάση, είτε διαδικτυακά είτε με επίσκεψη στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, καθώς το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο του τόπου σχετίζεται με τα επαγγέλματα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Σε συνέχεια των βιωματικών δράσεων που υλοποιήθηκαν στις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση και ενημέρωση μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών από τον κ. Αυγουλά και τους συνεργάτες του. Ο κ. Αυγουλάς, ιδρυτής και πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Άλλα Μάτια», ενημερώνει καθημερινά σχολεία και, ως διαπιστευμένος εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, εξοικειώνει τα παιδιά με την πραγματικότητα της αναπηρίας μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια».
Επίσης, οι μαθητές κι οι μαθήτριες του σχολείου μετέβησαν στην Ελασσόνα για να συμμετάσχουν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ταξίδι στο πέλαγος της ζωής» που διοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας, σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Λάρισας και το Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι μαθητές κι οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στην ομώνυμη έκθεση ζωγραφικής «Ταξίδι στο πέλαγος της ζωής», με έργα και γράμματα ασυνόδευτων παιδιών ηλικίας 13-17 ετών, τα οποία μεταφέρουν την εμπειρία του δικού τους ταξιδιού προς τη ζωή και την ελευθερία. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση με σκοπό τον προβληματισμό και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών. Τέλος, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημέρωση – ξενάγηση των μαθητών και μαθητριών από τον Σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων». Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Αγωγής οι μαθητές κι οι μαθήτριες του σχολείου ενημερώθηκαν για τη διάσωση και την περίθαλψη τραυματισμένων χελωνών, τη συστηματική παρακολούθηση της ωοτοκίας και τη διατήρηση των βιότοπών τους. Οι μαθητές κι οι μαθήτριες συγκέντρωσαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο διέθεσαν για την υιοθεσία μίας τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας, καλύπτοντας τα έξοδα περίθαλψής της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass