Ενημερώθηκαν για τα Μουσικά Πανεπιστήμια

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2024 16:11

Ημερίδα για τα Μουσικά Πανεπιστήμια πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας, κατόπιν πρωτοβουλίας της Συμβούλου Εκπαίδευσης Μουσικής Δρ. Ελένης-Μαρίνας Ξυνοπούλου.

Η ενημερωτική ημερίδα απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς Μουσικών Ειδικοτήτων των Μουσικών Σχολείων Λάρισας και Βόλου, καθώς και στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης Λυκείου, με εισηγητές τους καθηγητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ.) κ. Κωνσταντίνο Χάρδα και κ. Κωνσταντίνο Τσούγκρα. Αρχικά την εκδήλωση χαιρέτισε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Λάρισας κ. Αθηνά Μήλιου, η οποία και καλωσόρισε τη σχολική σύμβουλο, τους ομιλητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Στη συνέχεια η κ. Ξυνοπούλου παρουσίασε τους δύο ομιλητές, τον κ. Χάρδα που επισκέφτηκε τη Λάρισα αποκλειστικά για την ημερίδα αυτή, και τον κ. Τσούγκρα που – λόγω υποχρεώσεων – συνομίλησε ζωντανά με το κοινό μέσω διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Με πλούσιο οπτικό υλικό ο κ. Χάρδας – αναπληρωτής καθηγητής στο ΤΜΣ του ΑΠΘ στο γνωστικό αντικείμενο της «Συστηματικής Μουσικολογίας με έμφαση στη Μουσική Θεωρία και Ανάλυση» -αναφέρθηκε στην οργάνωση και στον οδηγό σπουδών του Τμήματος. Ο κ. Τσούγκρας – καθηγητής στο ΤΜΣ του ΑΠΘ στο Γνωστικό αντικείμενο της «Συστηματικής Μουσικολογίας» - σε συνεργασία με τον κ. Χάρδα, με άμεσα μουσικά οπτικά και ακουστικά παραδείγματα παρουσίασε στους ακροατές στοιχεία από τον καινούργιο τρόπο εισαγωγής στα Μουσικά Πανεπιστήμια της χώρας μας που θα ισχύσει από τη φετινή χρονιά.
Η ημερίδα ήταν ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική, εμπεριστατωμένη και αναλυτική για κάθε αντικείμενο εξέτασης. Οι ομιλητές απάντησαν στις απορίες του κοινού, ενώ ανέφεραν ότι σύντομα το Υπουργείο Παιδείας θα δώσει τελικές αναλυτικές οδηγίες και περαιτέρω διευκρινίσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τέτοιες δράσεις είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται στα σχολεία, καθώς μια τέτοια πρωτοβουλία βοηθάει στη διασύνδεση της δευτεροβάθμιας με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, στη γενικότερη ενίσχυση του ρόλου των εκπαιδευτικών, στον διάλογο μεταξύ τους, στη διάχυση της πληροφορίας, αλλά ταυτόχρονα και στην υποστήριξη των μαθητών που στοχεύουν στα μουσικά πανεπιστήμια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass