Αδελφοποίηση σχολείων Γόννων και Κορυτσάς

ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2024 14:21

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό ταξίδι του Δημοτικού Σχολείου Γόννων στην Κορυτσά της Αλβανίας, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με τα Ελληνοαλβανικά Εκπαιδευτήρια «Όμηρος».

Το Δημοτικό Σχολείο Γόννων είναι το πρώτο Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλίας που επισκέφθηκε την περιοχή της Αλβανίας. Η πρώτη συνάντηση με τα Ελληνοαλβανικά Εκπαιδευτήρια αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών των δύο χωρών, με την παρουσίαση της κωμωδίας «Λυσιστράτη» από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γόννων να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία της επίσκεψης. Μέλη της ελληνικής αποστολής ήταν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Βασίλειος Σίμος, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, αντιπροσωπεία δώδεκα μαθητών και μαθητριών της Ε’ τάξης, συνοδευόμενα από τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, κ. Αποστολίνα Σαΐτη, και τους εκπαιδευτικούς Δημήτριο Σιόζιο, Χριστόδουλο Τσιούρβα, Ειρήνη Ζγούρη, Αικατερίνη Πούλιου, Παρασκευή Τσιούρβα και τους γονείς των μαθητών/-τριών.
Η αδελφοποίηση των δύο σχολείων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, κ. Αποστολίνας Σαΐτη, σε συνεργασία με τη διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Όμηρος Κορυτσάς, κ. Αθηνά Σιδέρη, υπό την αιγίδα του Δήμου Τεμπών και με την αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο Τεμπών, κ. Γεώργιο Μανώλη, και οδήγησε σε μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, στην οποία η εκπαίδευση ένωσε δύο λαούς, αξιοποιώντας τον ελληνικό πολιτισμό ως καινοτόμο πόρο μάθησης και διαπολιτισμικής κατανόησης. Στον τομέα της δικτύωσης με το Ελληνικό Προξενείο της Κορυτσάς και στην εν γένει προβολή της δράσης συνέβαλε σημαντικά ο επικοινωνιολόγος κ. Δημήτριος Μαραγκός, συνεργάτης του σχολείου.
Ο Έλληνας πρόξενος κ. Νικόλαος Γιωτόπουλος και ο κ. Ευθύμιος Μάνος υποδέχτηκε την ελληνική αποστολή. Σε συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη Πελούσι, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα θρησκείας και πίστης. Στον Πρόξενο και στον Μητροπολίτη Κορυτσάς παραδόθηκαν δώρα από τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, κ. Αποστολίνα Σαΐτη, τον δήμαρχο Τεμπών, κ. Γεώργιο Μανώλη, και από τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass