Εκπαίδευση κατά της σχολικής βίας από το νηπιαγωγείο

Ειδικό πρόγραμμα υλοποίησε το 13ο Νηπιαγωγείο Λάρισας

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2024 15:20

Το 13ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, σε συνεργασία με Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα, αλλά και Δήμους, υλοποίησε δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας», στο προαύλιο του 13ου Νηπιαγωγείου Λάρισας.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και  μαθητριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο, αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια, όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός κ.λπ.
Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές και οι μαθήτριες  συζήτησαν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού.
Επίσης, τραγούδησαν στοίχους που δημιουργήθηκαν, μελοποιήθηκαν με τη βοήθεια μητέρας μουσικού, ενώ έσπασαν ταυτόχρονα από ένα μπαλόνι, συμμετέχοντας στην πανελλήνια δράση «Σπάμε τη σιωπή», μια κίνηση που συμβολίζει ότι όλες οι φωνές ενώθηκαν για ένα κοινό σκοπό.
Επίσης, οι μαθητές κι οι μαθήτριες  φώναξαν δυνατά συνθήματα κατά της βίας και φόρεσαν μάσκες. Η δράση τελείωσε με επίσκεψη σε μαθητές και μαθήτριες του παρακείμενου Δημοτικού Σχολείου, όπου τραγούδησαν το τραγούδι τους και μοίρασαν ενημερωτική αφίσα και δημιουργίες τους με συνθήματα κατά της σχολικής βίας.
Επιστημονικά υπεύθυνος της δράσης ήταν ο Θεόδωρος Θάνος, καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ιωαννίνων του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass