«Ανοιχτές Θύρες» για μαθητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

*ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2024 15:01

Εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, μηχανικής μάθησης και προτυποποίησης είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν, μεταξύ άλλων, μαθητές και μαθήτριες των Τμημάτων Θετικής Κατεύθυνσης, καθώς και Οικονομίας και Πληροφορικής του 5ου Λυκείου Λάρισας, στο Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του ενημερωτικού προγράμματος «Ανοιχτές Θύρες» του Πανεπιστημίου.

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες κατά την επίσκεψή τους στο Τμήμα ενημερώθηκαν για τα προγράμματα σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές ως απόφοιτοι του συγκεκριμένου Τμήματος, ξεναγήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις και στα εργαστήρια Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου, Μηχανουργικών Κατεργασιών Προηγμένης Τεχνολογίας, Υδάτινων Πόρων και Ρευστοδυναμικών Μηχανών, Ταχείας Προτυποποίησης και Τεχνητής Νοημοσύνης. Το Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας είναι το πρώτο και μοναδικό Τμήμα στην Ελλάδα με εξειδίκευση στον τομέα της Ενέργειας.
Στις εγκαταστάσεις αυτοματισμού οι μαθητές κι οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε εργαλειομηχανές, οι οποίες προγραμματισμένες από Η/Υ παράγουν αντικείμενα και τρισδιάστατες εκτυπώσεις. Στο εργαστήριο υδάτινων πόρων, ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του εργαστηρίου συνέδεσε την παρουσίαση με τις τελευταίες πλημμύρες της Θεσσαλίας, παρουσιάζοντας συστήματα αυτοματισμών και αντίληψης του κινδύνου πλημμυρών.
Στο εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης σε μια συναρπαστική και πρακτική εφαρμογή της όρασης υπολογιστών και της μηχανικής μάθησης, οι μαθητές κι οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προγράμματα ανίχνευσης κινήσεων χειρός και προσώπου, μέσω των οποίων οι υπολογιστές κατανοούν και ερμηνεύουν τις κινήσεις και τις χειρονομίες των ανθρώπινων χεριών, ανοίγοντας ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή, εικονικής πραγματικότητας, gaming και πολλά άλλα.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Τμήματος καθηγητής Στέφανος Ζαούτσος, ενώ την παρουσίαση του Τμήματος έκανε ο επίκουρος καθηγητής Στυλιανός Βαγρόπουλος. Τις παρουσιάσεις στα εργαστήρια έκαναν μέλη ΔΕΠ και ΕΤΕΠ του Τμήματος.
Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί των κατευθύνσεων Αρχοντία Γιαννακάκη, Δημήτριος Ροϊδούλης και Στέφανος Στάθης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass