Η γιορτή των Μαθηματικών ξεκίνησε από τη Λάρισα

*ΑΝΟΙΞΕ ΧΘΕΣ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η 14η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΒΕΡΟΙΑ, ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2024 3:26

Από τη Λάρισα άνοιξε για δεύτερη συνεχή χρονιά τις πύλες της η 14η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Παράρτημα της Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Η έναρξη της γιορτής των Μαθηματικών, του κορυφαίου συνεδρίου στο οποίο συμμετέχουν καθηγητές και καθηγήτριες Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και μαθητές και μαθήτριες πολλών σχολείων του νομού με σπουδαίες εργασίες, έγινε χθες το πρωί από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

Η χθεσινή ημέρα, πέρα από την παρουσίαση των εργασιών και ερευνών, περιελάμβανε και βραβεύσεις, αφού το παράρτημα της ΕΜΕ Κεντρικής Μακεδονίας φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής και βραβεύτηκε για την προσφορά του. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μουσική και τραγούδια από τα σύνολα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.
Ο πρόεδρος της ΕΜΕ Λάρισας και διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Ζέρβας κατά τον χαιρετισμό μου τόνισε ότι η έναρξη του συνεδρίου από τη Λάρισα για δεύτερη συνεχή χρονιά αποτελεί σπουδαίο γεγονός για την πόλη, μετατρέποντάς την σε κόμβο υψηλής ακαδημαϊκής ακμής, γνώσης και καινοτομίας. «Είναι ένα συνέδριο υψηλού επιστημονικού κύρους. Σπουδαίο γεγονός που αποτελεί αφορμή για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών στον ευρύ χώρο των Μαθηματικών και των Θετικών Επιστημών» πρόσθεσε επίσης.
Η 14η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα φέτος έχει θέμα «Η μαθηματική νοημοσύνη πέραν των παρατηρήσεων και πέραν της τεχνητής νοημοσύνης» και συνεχίζεται σήμερα στη Βέροια, αύριο Τετάρτη στις Σέρρες και από 18 έως 21 Απριλίου θα διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, στον συνεδριακό χώρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος ΔΙΠΑΕ.
Στη διοργάνωση της Λάρισας συνέβαλλαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Europe Direct και ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ χθες παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Γαλλιού, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ηρακλής Γερογιώκας, στελέχη της εκπαίδευσης και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass