Συνύπαρξη, αποδοχή και συνεργασία

*ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 13ου ΓΕΛ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2024 2:54

Οι σχέσεις αλληλεπίδρασης, οι οποίες καθορίζουν και αλλάζουν τους έφηβους μαθητές και μαθήτριες και η αρμονική συνύπαρξη στις σχολικές κοινότητες, υιοθετώντας τον κοινό προσανατολισμό «η ομορφιά του άλλου», ώστε τα χαρίσματα και το νοητικό δυναμικό όλων να ενισχύουν πολύπλευρα την πρόοδο της σχολικής κοινότητας, ήταν το θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή εσπερίδα του 13ου Γενικού Λυκείου Λάρισας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  Χρυσόστομος Σταμούλης, ο ψυχίατρος παιδιών, εφήβων και οικογένειας και συγγραφέας Αλέξης Λάππας, και η ψυχίατρος παιδιών και εφήβων Ανδρονίκη Δράγου, προσέγγισαν το θέμα της συνύπαρξης, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ενδυνάμωσης της συνεργασίας σχολείου-οικογένειας. Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σχεδίου δράσης που υλοποιεί κατά το τρέχον σχολικό έτος το 13ο Γενικό Λύκειο Λάρισας με θέμα «Ενωμένοι στη μαθησιακή διαδρομή» και αφορά στην αναγκαιότητα της συνύπαρξης όλων στο σχολικό περιβάλλον και της ενδυνάμωσης της συνεργασίας σχολείου-οικογένειας.
Στο μεταξύ, οι ομιλητές μέσα από τα κείμενά τους αποτέλεσαν τον καμβά για μια εικαστική δημιουργία που οι μαθητές κι οι μαθήτριες φιλοτέχνησαν σε τοίχο εισόδου του σχολείου, στην οποία απεικονίζονται σε χρωματιστά χαρτιά τα προφίλ των μαθητών και μαθητριών της Α’ και Β’ τάξης του Λυκείου, τοποθετημένα με τρόπο που όλα μαζί να εμπεριέχονται σε ένα κοινό πρόσωπο… το πρόσωπο του 13ου ΓΕΛ Λάρισας. Ένα έργο τέχνης που καθημερινά υπενθυμίζει σε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας ότι η ύπαρξη του καθενός συνδέεται με τη συνύπαρξη όλων. Τέλος, ομάδα μαθητριών του σχολείου με την υποστήριξη και καθοδήγηση της θεατρολόγου Μαρίας Παπουτσή συνομίλησαν μέσα από ένα δρώμενο, παρουσιάζοντας τη δική τους τοποθέτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass