ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Θα παραλάβουν για να κάψουν τις ατομικές πράξεις

* Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2013 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:57
Να παραλάβουν μαζικά τις ατομικές διαπιστωτικές πράξεις και να τις κάψουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, στις 9 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής 9 Αυγούστου, αποφάσισαν χθες σε συνέλευσή τους, καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης του νομού που τέθηκαν πρόσφατα σε διαθεσιμότητα, επιλέγοντας ένα συμβολικό τρόπο αντίδρασης στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Καθηγητές των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ του νομού, σε μια μαζική για την εποχή ενημερωτική συνέλευση που έγινε χθες το απόγευμα στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα και της τοπικής ΕΛΜΕ, αποφάσισαν να εντείνουν τις δράσεις τους, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την πολιτική της, ζητώντας παράλληλα την ανάκληση της σχετικής απόφασης.
Η συνέλευση αφορούσε κυρίως στην αντίδραση του εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών μετά την κλήση τους, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κατόπιν εντολής του υπουργείου Παιδείας, να παραλάβουν τις ατομικές διαπιστωτικές πράξεις.
«Δεν αναγνωρίζουμε την πράξη διαθεσιμότητας, την 1η Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούμε στα σχολεία μας, στις 11 Σεπτεμβρίου θα είμαστε με τους μαθητές μας» τόνισε εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα η καθηγήτρια Δήμητρα Κόκοβα.
Στους παρευρισκόμενους έγινε γνωστή και η πρόταση της ΟΛΜΕ, σύμφωνα με την οποία, οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να παραλάβουν την ατομική πράξη «με κάθε επιφύλαξη» χωρίς να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο της νομικής προσφυγής.
Αλλα μέλη της Επιτροπής, προχώρησαν τόσο στον απολογισμό δράσης όσο και στην κατάθεση προτάσεων για το επόμενο διάστημα ενώ από παρευρισκόμενους επισημάνθηκε η ανάγκη της ανάδειξης της πολιτικής διάστασης του θέματος. Κυρίως όμως επισημάνθηκε η ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους, για να προταθεί μεταξύ άλλων, πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα αλλά και πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Να σημειωθεί τέλος ότι οι καθηγητές θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες (απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής) τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου, αυτή τη φορά στο ύψος του Αρχαίου Θεάτρου όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.
Στο μεταξύ, απόψε στις 9 το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, με αφορμή θεατρική παράσταση, καθηγητές με απόφαση την συνέλευσή τους θα διανείμουν επιστολή – κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμπαραταχθούν στον αγώνα τους ενάντια στην κυβέρνηση που μεταξύ άλλων «με τις εντολές της Τρόικας παραχωρεί την Επαγγελματική Εκπαίδευση στο ιδιωτικό επιχειρηματικό κεφάλαιο, κλείνουν σχολεία που δημιουργήθηκαν με τον ιδρώτα του κόσμου της εργασίας».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass