ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ

Το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας επισκέφθηκε ο δήμαρχος κ. Κων. Τζανακούλης

* Παρακολούθησε παράσταση Καραγκιόζη με θέμα την... τρόικα και ενημερώθηκε για θέματα του σχολείου

Δημοσίευση: 27 Απρ 2013 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:53
 Το σχολείο από το οποίο και ο ίδιος αποφοίτησε, το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας, επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Μπαρμπούτη, απόφοιτος κι’ αυτός του ίδιου σχολείου.
Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν διπλός:
Πρώτον, οι δυο άντρες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του σχολείου να παρακολουθήσουν παράσταση Καραγκιόζη.
Δεύτερον, προσέφεραν σειρά ιστορικών φωτογραφιών με σκοπό να βοηθήσουν το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας να αναδείξει και «ξαναγράψει» την ιστορία του.
Δήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έγιναν θερμά δεκτοί στο Σχολείο από μαθητές και καθηγητές.
Ο κ. Τζανακούλης μιλώντας προς τα παιδιά και αφηγούμενος προσωπικές του αναμνήσεις από το «Α’ Γυμνάσιο Αρρένων» μερικές δεκαετίες πριν, τόνισε την ανάγκη να αγαπούν τα παιδιά και να προσέχουν το Σχολείο τους: «Να είστε υπερήφανοι που φοιτάτε σ’ αυτό το ιστορικό Σχολείο που λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1889 και από το οποίο αποφοίτησαν σπουδαίοι επιστήμονες και άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά.
Η παράσταση που παρακολούθησαν οι κ. Τζανακούλης και Μπαρμπούτης είχε τίτλο «Ο Καραγκιόζης και η καταραμένη Τρόικα» και στήθηκε από την Ομάδα Θεάτρου Σκιών του σχολείου υπό την επιμέλεια της φιλολόγου, κ. Βάσως Γκουβελίτσα.
Η παράσταση αποτέλεσε μια σάτιρα των όσων συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης και της Τρόικας που συνετέλεσε ώστε τα παιδιά να γελάσουν αλλά και να προβληματιστούν.
Τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου υποδέχθηκε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου κ. Αλέξης Καλέσης και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, που ενημέρωσαν τη Δημοτική Αρχή για το έργο που επιτελείται και τα προβλήματα του σχολείου.
Λίγο πριν, και με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο εκδηλώσεις όπως μουσική συναυλία αφιερωμένη στους τελειόφοιτους, χορευτική παράσταση και εκδήλωση για τη σχολική βία με ομιλήτρια την κ. Διονυσία Τριπολίτου.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass