ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Κατέγραψαν προβλήματα προσβασιμότητας

Δημοσίευση: 27 Νοε 2015 1:17

 

Το Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας τη φετινή χρoνιά 2015-2016 θα συμμετέχει με οκτώ μαθητές και τέσσερις συντονιστές καθηγητές στο πρόγραμμα «Free Mobility».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η ομάδα των παιδιών free mobility με τη συνοδεία των υπευθύνων καθηγητών επισκέφθηκαν τον αντιδήμαρχο κ. Δημ. Μαβίδη, συζήτησαν και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα προσβασιμότητας που υπάρχουν στη Λάρισα και τις προσπάθειες και παρεμβάσεις του Δήμου για την εξάλειψή τους .

Στη συνέχεια η ομάδα περιηγήθηκε στο κέντρο της πόλης όπου έκανε έλεγχο και καταγραφή των προβλημάτων που υπήρχαν σε συγκεκριμένη διαδρομή στο εμπορικό κέντρο, εξετάζοντας τις συνθήκες προσβασιμότητας, σε εμπορικά καταστήματα, τράπεζες και δημόσια κτίρια.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντόπισαν περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτων πάνω σε πεζοδρόμια και διαβάσεις και μοίρασαν κλήσεις-ενημερωτικά φυλλάδια που είχαν φτιάξει στο σχολείο με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των οδηγών.

Μαθητές και καθηγητές μεταφέρθηκαν στην περιήγησή τους, δωρεάν

από το Αστικό ΚΤΕΛ, ενώ το κατάστημα «Άζυμο» τους πρόσφερε

εδέσματα.

Όπως υποστήριξαν οι συντονιστές καθηγητές: «Το Free Mobility, είναι εκστρατεία ευαισθητοποίησης των εφήβων για την προσβασιμότητα στις πόλεις και την ελευθερία μετακίνησης όλων των πολιτών. Υλοποιείται για δεύτερη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο μετά από τρεις πιλοτικές περιόδους, που έγιναν στα προηγούμενα χρόνια και είναι παράλληλη δράση της εκστρατείας «Ecomobility», που υλοποιείται για 13η συνεχόμενη χρονιά.

Μέσα από το πρόγραμμα καλλιεργείται η ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της λειτουργίας των πόλεων και η απαίτηση για αλλαγή συμπεριφορών και συνθηκών μετακίνησης, με προσανατολισμό στην επένδυση κατάθεσης και εφαρμογής λύσεων στα προβλήματα των πόλεων.

Βασικός σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα προβλήματα, που προκαλούνται σε συνανθρώπους μας με κινητικές δυσκολίες, από την αλόγιστη συμπεριφορά των οδηγών, καθώς και από την παράνομη κατάληψη χώρων μετακίνησης πεζών.

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να παρατηρήσουν και να εντοπίσουν προβλήματα μετακίνησης, ελλείψεις στη συγκοινωνιακή δομή, εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες, καθώς και παρατυπίες που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινή μετακίνηση στην πόλη.

Μέσα από το πρόγραμμα καλούνται να μελετήσουν τρόπους και να προτείνουν λύσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass