ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ στην -τοπική- κοινωνία

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2016 10:20

Σε μια θερινή επίδειξη εξωστρέφειας και ανοίγματος στην κοινωνία επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με εφόδιο το κλείσιμο της αξιολόγησης και προσδοκία την αναστροφή του κλίματος που έχει διαμορφωθεί εναντίον του όλο το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Η εξωστρέφεια αυτή είναι ορατή και στην περιοχή μας, με δεδομένες τις αφίξεις κυβερνητικών αλλά και κομματικών στελεχών τις επόμενες μέρες.

Η αρχή έγινε με την παρουσία στην πόλη του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος επισκέφθηκε τα δύο νοσοκομεία, άκουσε τους φορείς της υγείας από ολόκληρη τη Θεσσαλία και συζήτησε με κομματικά στελέχη της περιφέρειας.

Στα τέλη Ιουνίου, 29 και 30, αλλά και 1 Ιουλίου για την ακρίβεια, ακολουθεί η τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα, στο πλαίσιο των διαδικασιών ενόψει του 2ου Συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Φαίνεται ότι έχει οριστικοποιηθεί η Τετάρτη 29 Ιουνίου ως η μέρα επίσκεψης του κ. Ρήγα στη Λάρισα, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με φορείς της πόλης, ενώ θα μιλήσει και σε ανοικτή συγκέντρωση μελών και φίλων του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, στη Λάρισα αναμένεται να βρεθεί στις αρχές Ιουλίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος θα έχει επίσης συναντήσεις και επαφές με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει της ενδιάμεσης αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Θυμίζουμε ότι επίσκεψη του κ. Αποστόλου στη Λάρισα είχε τελικά ματαιωθεί τον περασμένο χειμώνα, λόγω των αγροτικών μπλόκων που είχαν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεργασίας των τοπικών νομαρχιακών επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα, προγραμματίζεται ήδη εκδήλωση με θέμα τον τουρισμό και προσκεκλημένη την αρμόδια υπουργό, Έλενα Κουντουρά. Η εκδήλωση θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου.

«ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ…»

Χαρακτηριστικά είναι τα μηνύματα που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πιο πρόσφατο ενημερωτικό του φυλλάδιο, ότι δηλαδή «γυρίζουμε σελίδα για δίκαιη ανάπτυξη, κοινωνική αλληλεγγύη και ισχυρή δημοκρατία».

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, «προσπαθήσαμε, στις δεδομένες, δύσκολες στιγμές, να κάνουμε ό, τι καλύτερο δυνατόν με σκληρή διαπραγμάτευση, αντιμέτωποι με ακραίες και αντιφατικές απαιτήσεις από τους δανειστές.

Μπορεί να μην κάναμε όσα θα θέλαμε, αλλά δεν καταφέραμε και λίγα. Από το πρόγραμμα για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης μέχρι την κατάργηση των μνημονιακών νόμων για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. Τα πεπραγμένα, όσο κι αν αποσιωπώνται και διαστρεβλώνονται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τόσο για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης όσο και για την εφαρμοζόμενη πολιτική μας, δεν αμφισβητούνται.

Όλα αυτά, τα καταφέραμε σε μια χρονική συγκυρία όπου η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζουν μόνο την οικονομική, αλλά και μια ακόμα κρίση, την προσφυγική, στην οποία ο λαός μας επιδεικνύει αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους του πολέμου στη Συρία.

Μόνοι μας καταφέραμε και σηκώσαμε ένα δύσκολο φορτίο. Κλείνει ένας δύσκολος κύκλος για τη χώρα.

Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να σηκώνουμε το βάρος, να τηρούμε τις κόκκινες γραμμές και να κατανέμουμε τα βάρη δίκαια. Αύριο τα πράγματα θα είναι πιο απαιτητικά, γιατί, πέρα από το να κατανέμουμε τα βάρη δίκαια, θα κληθούμε να κατανείμουμε δίκαια και τα όσα θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μια ανάπτυξη με κοινωνικό – ταξικό και οικολογικό πρόσημο στον τόπο.

Με ειλικρίνεια απευθυνόμαστε στον κόσμο, τη μόνη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, και του ζητάμε να κλείσει τ' αυτιά στην παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση, μαζί να προχωρήσουμε και το επόμενο διάστημα, γιατί όλα όσα σχεδιάζουμε δεν θα γίνουν πράξη χωρίς τη δική του στήριξη, την έμπνευση και τη συμμετοχή».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass