ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ

Αναζητούν τη βλάβη που υπέστη ο Καμμένος

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2017 7:55

ΑΘΗΝΑ

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο συζητήθηκε η αγωγή για ηθική βλάβη που έχει καταθέσει σε βάρος της ιστοσελίδας Protagon, αλλά και του σκιτσογράφου της ιστοσελίδας Ανδρέα Πετρουλάκη, ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Αρχικά, το ποσό που ζητούσε ο κ. Καμμένος ως αποζημίωση ήταν 2 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο κατά την έναρξη της διαδικασίας έγινε 100 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Καμμένος στην αγωγή του υποστηρίζει ότι προκλήθηκε βλάβη στο πρόσωπό του μετά τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του άρθρου του σκιτσογράφου Ανδ. Πετρουλάκη το 2015 με τίτλο «Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν».

Ο πρώην Υπουργός και Καθηγητής Νομικής Μιχάλης Σταθόπουλος ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο, από την πλευρά του Protagon, υποστήριξε ότι πρόκειται «για σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών».

Αναφερόμενος στον κ. Καμμένο, τόνισε ότι « δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι Υπ. Άμυνας και να έχει πολιτική ισχύ».

Από την πλευρά του Πάνου Καμένου κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, ο οποίος έκανε λόγο για «ψευδή γεγονότα», ενώ περιλαμβάνονται «συκοφαντικές και εξοντωτικές» αναφορές.

Σε δήλωσή του ο σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης είπε: «Τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου. Ήταν ένα άρθρο έκφρασης γνώμης και άσκησης κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ και εξ αντανακλάσεως στο πρόσωπο του Π. Καμμένου».

Η συνήγορος του Υπουργού Άμυνας Έλενα Τζούλη δήλωσε ότι «ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Οι εναγόμενοι αγνόησαν αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο και έχουν δικαιώσει τον Υπουργό Άμυνας».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

"Οι Καμμένοι είπαν ότι ο πόλεμος εναντίον τους είναι για να φύγουν από την κυβέρνηση και να μπει ο Θεοδωράκης. Τελικά όντως τους ψεκάζουν": Αυτό έγραψε στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣΗΜΙΤΗΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Στο πλευρό του γελοιογράφου και αρθρογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη, μετά την αγωγή που κατέθεσε εις βάρος του ο Πάνος Καμμένος, βρίσκονται ο Κώστας Σημίτης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η αγωγή του υπουργού Καμμένου κατά του δημοσιογράφου Πετρουλάκη, με αίτημα την καταβολή μιας υπέρογκης αποζημίωσης επιδιώκει σαφώς τον παραδειγματισμό και τον εκφοβισμό», ανέφερε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε: «Είναι προφανές, ότι η πρόταξη της αντίληψης που θέλει την εξόντωση του αντιπάλου και την καταπάτηση της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας της έκφρασης, αποτελούν συμπτώματα μιας πάσχουσας δημοκρατίας».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα επισημαίνει ότι «ο Ανδρέας Πετρουλάκης είναι εναγόμενος και του ζητείται αποζημίωση δυο εκατομμυρίων ευρώ, επειδή το Μάρτιο του 2015 σχολίασε, ασκώντας το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου, το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ως πολιτικά, αξιακά και αισθητικά ενιαίο φαινόμενο που περιλαμβάνει και τις συμπληρωματικές του παραμέτρους».

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι είναι προφανές και αυτονόητο ότι «ενάγων δεν είναι ο κ. Καμμένος. Ενάγων είναι ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η αντίληψη, η πρακτική, το ύφος που τώρα πια έφτασε στην ολοκλήρωσή του. Δηλαδή στο πλήρες αδιέξοδο και την απόλυτη παρακμή. Ξέρουμε πολύ καλά το μέγεθος της οικονομικής βλάβης που έχει υποστεί η χώρα. Αγωνιούμε καθημερινά να αποφευχθεί εθνική βλάβη. Η δίκη αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε το μέγεθος της θεσμικής βλάβης. Δεν είναι δίκη του Ανδρέα Πετρουλάκη αλλά δοκιμασία της θεσμικής αντοχής του τόπου μας».

Ελπίζω να διαπιστώσουμε, όπως έγινε και με την απόφαση του ΣτΕ για το τηλεοπτικό τοπίο, ότι λειτουργούν ακόμη οι βασικές έστω εγγυήσεις της δημοκρατικής πολυφωνίας και του κράτους δικαίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass