ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 4 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ

Διαδήλωση - συναυλία ενάντια στον φασισμό

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2017 15:56

ΑΘΗΝΑ

Μαζική πορεία έγινε χθες στο Κερατσίνι για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς, πέρασε από τις γειτονιές του Κερατσινίου και θα κατευθύνθηκε στο Καστράκι Δραπετσώνας, έναντι από την πύλη Ε2 του πειραϊκού λιμανιού, όπου στις 8 μ.μ δόθηκε συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;». Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί» οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την δολοφονία του αδικοχαμένου 34χρονου τον Σεπτέμβριο του 2013 και καταδικάζουν όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια.
Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα με τη διοργάνωση της συναυλίας «θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».
Σημειώνεται ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ’ ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.
Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι οι εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται για τον Παύλο Φύσσα «μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται τον φασισμό».
ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην "ουρά" της αντιφασιστικής πορείας όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Στη συνέχεια, οι κουκουλοφόροι έσπασαν τζαμαρίες στο κτίριο όπου στεγάζεται το δημαρχείο Κερατσινίου.
ΤΟ ΚΚΕ
«Πέρασαν ήδη τέσσερα χρόνια από τη στυγερή και άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τις άλλες δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους, μέλη του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα, ενάντια σε συνανθρώπους μας επίσης, που έχουν διαφορετικό χρώμα και διαφορετική θρησκεία και ακόμα η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν τα σωματεία του Πειραιά για την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την δολοφονία του Π. Φύσσα.
«Η δίκη καθυστερεί επικίνδυνα, οι φασίστες, οι ναζί εγκληματίες, οι δολοφόνοι, κυκλοφορούν ελεύθεροι, η ηγεσία τους συνεχίζει να στάζει το ρατσιστικό και ναζιστικό δηλητήριο από τη Βουλή και έξω από αυτή και να δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία», προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας, καταλήγοντας: «Πρέπει το απόστημα να σπάσει εδώ και τώρα. Πρέπει το νυστέρι να μπει βαθιά και πρέπει κυρίως το λαϊκό νυστέρι να μπει βαθιά και στο σύστημα που τους γεννά, που τους θρέφει όλους αυτούς τους ναζί εγκληματίες. Πρέπει η δικαιοσύνη να αποδοθεί τάχιστα, χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass