Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΠΠΑΣ 43ος ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2017 15:58

ΑΘΗΝΑ

Ο αρεοπαγίτης κ. Βασίλης Πέππας είναι ο νέος -43ος- πρόεδρος του Αρείου Πάγου ∙ ανεδείχθη από το υπουργικό συμβούλιο στη θέση που χήρευε από τις 30 Ιουνίου, μετά την αποχώρηση της κυρίας Βασιλικής Θάνου, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Ο κ. Πέππας, ο οποίος έχει προοπτική διετούς θητείας ως τον Ιούνιο του 2019, επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή, και αφού κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων στην ακρόαση από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατά την οποία συγκέντρωσε 16 ψήφους -με πρώτο τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Κράνη, οποίος έλαβε 17.
Τα προγνωστικά τελικά δεν διαψεύσθηκαν, καθώς το όνομα του κ. Πέππα είχε ακουστεί ως σοβαρή εναλλακτική απέναντι σε προτάσεις για αντιπροέδρους του ανώτατου δικαστηρίου, επί των οποίων δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία.
Ο κ. Πέππας πληροί τη μοναδική προϋπόθεση που του ετίθετο, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει τον θώκο, να έχει δηλαδή συμπληρώσει τετραετία ως αρεοπαγίτης. Και τη συμπλήρωσε στις αρχές Αυγούστου. Ο νέος πρόεδρος χαίρει ευρύτατης εκτίμησης από το δικαστικό σώμα και αναμένεται, λόγω ιδιοσυγκρασίας, να κινηθεί σε χαμηλότερους τόνους από αυτούς που χαρακτήρισαν τη θητεία της κυρίας Θάνου. Εν τω μεταξύ, για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση επέλεξε τους Γεώργιο Λέκκα, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Χυτήρογλου και Μαρία Γαλάνη.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Το γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ για την επιλογή του νέου Προέδρου του Αρείου Πάγου αναφέρει τα εξής:
«Μετά από μια σκοτεινή κυοφορία "κυοφορία" μηνών και την αλγεινή εικόνα ενός αδικαιολόγητα ακέφαλου Αρείου Πάγου, οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώνονται: Με μια πρωτοφανή "βουτιά" στην επετηρίδα, το Υπουργικό Συμβούλιο ανέδειξε σήμερα, με προκλητική επιλεκτικότητα τον αρεστό της Πρόεδρο.
Επιδεικνύουν την απροκάλυπτη περιφρόνηση που τρέφουν για κάθε έννοια θεσμικής και αξιοκρατικής τάξης.
Για προφανείς σκοπούς και σε πρόδηλη συνέχεια των έργων και ημερών της απελθούσας ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η Κυβέρνηση καταπατά την επετηρίδα, και προβαίνει σε μία επιλογή ανοικτή σε εύλογη κριτική και αμφισβήτηση. Μια ατυχή απόφαση που προσβάλλει την αξιοκρατία και κάθε έννοια επιλογής πάνω σε αντικειμενικά κριτήρια (ποιοτικά ή έστω αρχαιότητας), που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις σεβάστηκαν, ειδικά τα τελευταία έτη.
Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες απαιτούν περισσότερη και καλύτερη Δικαιοσύνη, οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνεχίζουν τα παράτολμα, επικίνδυνα παιχνίδια τους με τους θεσμούς. Συντηρούν το κλίμα καχυποψίας μέσα στο δικαστικό σώμα, πυκνώνουν τις σκιές της αναξιοπιστίας πάνω από την πολύπαθη Ελληνική Δικαιοσύνη.
Εργαλειοποιούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Όμως, μέσα από τις επιλογές και τις σπασμωδικές τους κινήσεις, φανερώνουν τις μεγάλες τους αδυναμίες:
Φοβούνται τη Δικαιοσύνη.
Τρέμουν κάθε μορφή δημοκρατικού ελέγχου. Στα Δικαστήρια, στη Βουλή, στην Κοινωνία.
Ό,τι κι αν κάνουν, ό,τι κι αν κατεργάζονται, η αναπόδραστη πορεία τους προς το τέλος έχει ήδη αρχίσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass