ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΗΣ 32ΧΡΟΝΗΣ

Τον πρόδωσαν δύο χαρτοπετσέτες

• Η κυβέρνηση διαψεύδει ότι είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Δημοσίευση: 09 Νοε 2017 18:30

ΑΘΗΝΑ

Σε δύο χαρτοπετσέτες που ήταν εμποτισμένες με αίμα της άτυχης Δώρας Ζέμπερη και οι οποίες βρέθηκαν κοντά στο σημείο της δολοφονίας, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, εντοπίστηκε το βιολογικό υλικό του 58χρονου που κατακρεούργησε, με 14 μαχαιριές, την 32χρονη

εφοριακό. Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, κατά τη χθεσινή παρουσίαση της πολύκροτης υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας της Δ. Ζέμπερη από τον δράστη, ο οποίος είναι τοξικομανής και σεσημασμένος.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 58χρονος, που είναι χωρισμένος και έχει μία κόρη, είχε συλληφθεί και φυλακιστεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή 37,5 κιλών χασίς, ενώ αποφυλακίστηκε από τις φυλακές της Χαλκίδας, τον Μάιο του 2017.
«Ο 58χρονος, που ομολόγησε το έγκλημα, έχει απασχολήσει κατ' επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας για όπλα και ναρκωτικά», τόνισε ο διευθυντής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης.
ΧΡΟΝΙΚΟ
Αναφερόμενος στα όσα έγιναν το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου, που διαπράχθηκε η στυγερή δολοφονία, υπογράμμισε πως «ο δράστης πήγε στο νεκροταφείο υπερπηδώντας τον τοίχο, από την πλευρά των σιδηροδρομικών γραμμών, με σκοπό να κλέψει και στη συνέχεια να πουλήσει μεταλλικά και χάλκινα κηροπήγια και καντήλια από μνήματα. Εκεί εντόπισε την 32χρονη και, αφού την πλησίασε, την απείλησε με μαχαίρι που είχε μαζί του, απαιτώντας να του δώσει την τσάντα της. Η εφοριακός αντέδρασε και ο δράστης την έπληξε επανειλημμένα με το μαχαίρι, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα».
Ο δολοφόνος, φεύγοντας από το νεκροταφείο, ακολούθησε την ίδια διαδρομή, ενώ έκαψε την τσάντα του θύματος, με το περιεχόμενό της, αφού πρώτα πήρε το κινητό τηλέφωνο της εφοριακού. Όσον αφορά στο μαχαίρι και τη ματωμένη μπλούζα που φορούσε, τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από το νεκροταφείο.
ΛΕΙΑ 25 ΕΥΡΩ
Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο δολοφόνος επιβιβάστηκε σε λεωφορείο και πήγε στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου πούλησε σε κατάστημα το κινητό τηλέφωνο του θύματος για 20 ευρώ. Η αστυνομία εντόπισε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ το πρόσωπο του 58χρονου καταγράφηκε από κάμερα του καταστήματος.
Έπειτα από συνεχείς αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και μετά από επίδειξη της φωτογραφίας του δράστη σε υπαλλήλους επιχειρήσεων και κατοίκους της περιοχής, η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει, ενώ η σύλληψή του έγινε το πρωί της Τρίτης, στη Ριζούπολη.
ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ
Ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν την ώρα που έφτασε στο γραφείο του ανακριτή ο 58χρονος οι συγγενείς και οι φίλοι της άτυχης κοπέλας, έγινε κατά την έξοδό του από τον ανακριτή.
Συγκεκριμένα, οι συγκεντρωμένοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό γύρω από τον καθ' ομολογία δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη, τον χτύπησαν και του πέταξαν μπουκάλια νερού, πριν οι αστυνομικοί καταφέρουν να τον βάλουν στο τζιπ της Αστυνομίας με προορισμό τη ΓΑΔΑ.
Η μητέρα του θύματος φώναζε με λυγμούς «θάνατος στον δολοφόνο» ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον πατέρα ο οποίος έλεγε συνεχώς «αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου».
Σε βάρος του από τον εισαγγελέα ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της ληστείας η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας.
Από τον ανακριτή ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή.
ΠΩΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ
Απάντηση στα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2017 με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ότι «η παραπληροφόρηση πρέπει να σταματήσει εδώ».
Ο κ. Κοντονής ισχυρίζεται πως αποφυλακίστηκε, αφού είχε συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για την απόλυσή του από τις φυλακές, κι όχι με τον νόμο Παρασκευόπουλου.
Συγκεκριμένα, ο 58χρονος, καθ' ομολογίαν του, δολοφόνος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη είχε αποφυλακιστεί το 2017, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, δηλαδή 6 χρόνια στη φυλακή και 3 χρόνια σε μεροκάματα (1.107), αφού το 2017 η ποινή του μειώθηκε κατά 8 χρόνια από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
* Έντονη ήταν και η αντίδραση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την «αποκάλυψη», όπως σχολιάζει σκωπτικά, εκ μέρους της ΝΔ και του κ. Γεωργιάδη ότι «ο φερόμενος ως δολοφόνος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου».
Το γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα τονίζει ότι ψεύδονται «απόλυτα, συνειδητά και ασύστολα» και σε αυτή την περίπτωση και σε σχετικές προηγούμενες, για να παρατηρήσουν ότι «οι εγκληματίες "που απελευθέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ" πολλαπλασιάζονται όσο πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις των offshore».
Καταλογίζει δε στη «Δεξιά της οικογένειας Μητσοτάκη» ότι «για να αποφύγει την πολιτική κόλαση, στην οποία οδηγούν οι φορολογικοί παράδεισοι, χώνεται μέχρι τον λαιμό στο καθαρτήριο των fake news».
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Να παρουσιάσει στοιχεία ότι ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Δώρας Ζέμπερη δεν βγήκε από τη φυλακή με τον νόμο Παρασκευόπουλου καλεί το Ποτάμι τον Σταύρο Κοντονή.
 «Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Ρωτάμε ευθέως τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντoνή να μας υποδείξει το βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο διατάχθηκε η υφ' όρων απόλυση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου για την δολοφονία της άτυχης κοπέλας στο Β' νεκροταφείο Αθηνών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Ενώ προσθέτει πως «διαφορετικά και αυτός ο κατηγορούμενος θα έχει αποφυλακιστεί αυτόματα με τις καταστροφικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass