ΤΟ «ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ» ΣΤΟΝ ΣΕΜΝΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟ

Η ορθόδοξη Λάρισα αποχαιρέτησε τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιγνάτιο

Δημοσίευση: 14 Νοε 2017 15:23

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινήσεως τελέσθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων, στην Αθήνα, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου, του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τιμίου εργάτου της αδελφότητος Θεολόγων

«Ο Σωτήρ» και λαμπρού Ιεροκήρυκος επί σειρά ετών της Λαρισαϊκής Εκκλησίας. Της εξοδίου ιεράς ακολουθίας προεξήρχε ο εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β’ στην Αθήνα, σεβασμιότατος μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος και έλαβαν μέρος αρκετοί σεβασμιότατοι μητροπολίτες, ενώ παρέστησαν ιδιαίτερα συγκινημένοι πολλοί πατέρες από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης, τόπο ιεροκηρυκτικής, ποιμαντικής και κατηχητικής δράσεως του μεταστάντος, με πρώτο τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, Αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο.
Στο προσκεφάλι του ιερού του λειψάνου μαζί με την πενθηφόρο ομήγυρι, τον προϊστάμενο της αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ» π. Αστέριο Χατζηνικολάου και τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, Αρχιμανδρίτη π. Κύριλλο, παρέστησαν και οι βουλευτές Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, ενώ δυναμικά το παρών έδωσαν στη νεκρώσιμη ακολουθία πολλοί ευσεβείς Λαρισαίοι χριστιανοί, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, πνευματικά τέκνα του αοιδίμου ιεράρχου της Εκκλησίας. Όλοι οι πατέρες και οι πιστοί από τη Λάρισα συμμετείχαν δακρυσμένοι και προσευχόμενοι και στον ενταφιασμό του σεπτού σκηνώματός του μακαρία τη λήξει γενομένου Ιεραποστόλου Μητροπολίτου Ιγνατίου που έλαβε χώρα στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass