ΚΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ:

Υποβαθμίζετε την εκκλησιαστική εκπαίδευση

Δημοσίευση: 21 Απρ 2018 16:03

Ενημέρωση για τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την εκκλησιαστική εκπαίδευση, ζητά ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Την ερώτηση, με πρώτη υπογράφουσα την τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ κ. Νίκη Κεραμέως, συνυπογράφουν ακόμη οι αν. τομεάρχες Παιδείας, βουλευτές Ν. Καστοριάς και Ν. Αργολίδας κ.κ. Μαρία Αντωνίου και Ιωάννης Ανδριανός.
Οι ερωτώντες βουλευτές επικρίνουν τον αρμόδιο υπουργό για “υποβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης της χώρας” καθώς όπως επισημαίνουν “δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις εξαγγελίες για ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Ιερατικής Μαθητείας”, ενώ “έχουν καταργηθεί και τα Ιερατικά Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, αφήνοντας τους μαθητές τους κυριολεκτικά στον αέρα”.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
Η ανάγκη ενίσχυσης του μορφωτικού επιπέδου του Ορθόδοξου κλήρου της Ελλάδας, όπως έχει εκφραστεί από αρκετούς Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε να συνάδει με τη θέση του ιερέα στο σύγχρονο, διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, απαιτεί πρωτίστως την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης της χώρας.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ήδη από το 2015, έχει δημοσίως δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Ιερατικής Μαθητείας (ΚΙΜ), τα οποία θα παρέχουν διετή μεταλυκειακή εκπαίδευση σε κληρικούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Επιπροσθέτως, εν αναμονή του νέου χάρτη της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, καταργήθηκαν τα Ιερατικά Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΙΣΔΕ), τα οποία προβλέπονταν στο άρ. 1 του Ν. 3432/2006, αφήνοντας τους μαθητές των ΙΣΔΕ κυριολεκτικά στον αέρα.
Ερωτάσθε:
1. Γιατί καθυστερεί τόσο η σχετική νομοθετική ρύθμιση για τα ΚΙΜ;
2. Πότε και πού θα λειτουργήσουν τα πρώτα Κέντρα Ιερατικής Μαθητείας;
3. Τι μέλλει γενέσθαι με τους μαθητές των ΙΣΔΕ, οι οποίοι δεν επιθυμούν να επιλέξουν τη λύση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, αλλά επιθυμούν να λάβουν δευτεροβάθμια εκκλησιαστική εκπαίδευση;
4. Ποια άλλα μέτρα σκοπεύει να λάβει το Υπουργείο για τη βελτίωση και την εύρυθμη λειτουργία της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass