ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΣΥ

Εγκαταλείφθηκε η διεκδίκηση κέντρου για τη θεραπεία καρκίνου του CERN;

Δημοσίευση: 21 Απρ 2018 16:04

«Η Ελλάδα παραμένει παρατηρητής σε μεγάλη συνεργασία του CERN με βαλκανικές χώρες» υποστηρίζουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας και με ερώτησή τους ζητούν από τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας αν προτίθενται να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεκδίκηση σημαντικής υποδομής και τη δημιουργία ενός κέντρου αριστείας για υψηλή τεχνολογία και ιατρική θεραπεία του καρκίνου διεθνούς.

Πρόσφατα στο CERN (Οκτώβριος 2017), δημιουργήθηκε μια κίνηση- συνεργασίας κυρίως βαλκανικών κρατών με την επωνυμία South Eastern Europe, προκειμένου να ενισχυθούν οι βαλκανικές χώρες σε θέματα υψηλής τεχνολογίας. Η Ελλάδα στην κίνηση αυτή, αν και παρευρέθηκε δεν θέλησε να γίνει μέλος της συνεργασίας και παραμένει παρατηρητής! Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κατασκευαστούν μεγάλες τεχνολογικές υποδομές επιταχυντικών συστημάτων με την Ελλάδα να είναι απούσα από τη διεκδίκηση. Προφανώς, όλες οι βαλκανικές χώρες μάχονται πού θα εγκατασταθεί η υποδομή αυτή, εφόσον η Ελλάδα έχει βγει από τη διεκδίκηση αυτή». Με την ερώτησή τους οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρωτούν τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Υγείας,
1) γιατί η Ελλάδα, ως ιδρυτικό μέλος του CERN, δεν διεκδικεί να αναλάβει την εγκατάσταση της υποδομής αυτής στη χώρα μας και να δημιουργηθεί ένα κέντρο αριστείας για υψηλή τεχνολογία και ιατρική θεραπεία του καρκίνου διεθνούς και
2) αν προτίθενται να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεκδίκηση της υποδομής αυτής, τη στιγμή μάλιστα που στα προγράμματα αυτά ανάπτυξης επιταχυντικών συστημάτων του CERN συμμετέχει το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – ΕΜΠ, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, χωρίς να παραγνωρίζεται η εμπειρία και τεχνογνωσία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass