ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Προσχώρησαν στο κόμμα Βαρουφάκη

*Ανάμεσά τους και ο πρώην συντονιστής της Τοπικής Λάρισας, Κώστας Κούτσικος

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2018 16:14

Στο ΜέΡΑ25, το κόμμα με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, προχώρησαν οκτώ στελέχη των Οικολόγων Πράσινων, ανάμεσά τους και ο πρώην συντονιστής της Τοπικής Λάρισας, Κώστας Κούτσικος.

Αναλυτικότερα στην επιστολή προσχώρησης σημειώνουν πως «το DiEM25-ΜέΡΑ25 έχει από τις βασικές προτεραιότητές του την Πράσινη Μετάβαση και δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστους όσες και όσους από εμάς επιθυμούμε να προωθήσουμε τα προτάγματα της Πολιτικής Οικολογίας, όπως την προστασία του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου, την προστασία των κοινών αγαθών, την βιώσιμη ανάπτυξη, την πολυπολιτισμική κοινωνία, την κοινωνική ασφάλεια του πολίτη, την εκπαίδευση ελεύθερων και ίσων πολιτών, τον λαϊκό χαρακτήρα του κράτους, την τοπικότητα, τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και την ενδυνάμωση της σχέσης της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας με τις μορφές της άμεσης δημοκρατίας, όπως και την προοπτική μιας δημοκρατικής και ομοσπονδιακής Ευρώπης.

Η αλληλεπίδραση αυτής της πολιτικής με τη δράση των οικολογικών, πράσινων κινημάτων είναι για εμάς μια απαραίτητη προϋπόθεση. Η πολιτική των μνημονίων απέτυχε: Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί είναι συχνό φαινόμενο, η εξόντωση του επιχειρείν με τους συντελεστές φορολόγησης και τις ασφαλιστικές εισφορές συνεχίζεται. Όπως και η γενική έκρηξη της φτώχειας, που δεν σταμάτησε να οδηγεί σε αυτοκτονίες. Η ανάπτυξη αργεί και θα αργήσει ακόμη περισσότερο όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική, που με επιδοματικές λογικές προσπαθεί να σταθεί.

Τα ψέματα της κυβέρνησης πρέπει να τελειώσουν. Δεν μπορεί να βαφτίζεται το επόμενο μνημόνιο ως εποπτικό ή ως νέα διευθέτηση ή μεταμνημονιακή συμφωνία. Για να φύγει η επιτήρηση και η λιτότητα χρειάζονται επενδύσεις και κούρεμα χρέους.

Στα θύματα της πολιτικής του οικονομικού στραγγαλισμού της ελληνικής κοινωνίας, το περιβάλλον είναι από τα πρώτα. Δεν θα μπορούσαμε παρά να συμπαραταχθούμε με όσους και όσες αντιτίθεται σε αυτήν την καταστροφική πολιτική λιτότητας, αλλά και στηρίζουν τις πράσινες πολιτικές. Αυτοί είναι οι λόγοι που προσχωρούμε στο ΜέΡΑ25».

Την επιστολή υπογράφουν οι: Δώρα Ξενίκου – ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων. Κώστας Κούτσικος – πρώην μέλος του Πανελ. Συμβουλίου των ΟΠ, συντονιστής οργανωτικής επιτροπής του Συμβουλίου, πρώην συντονιστής Τοπικής Λάρισας, Στέφανος Παπαπολυμέρου – ιδρυτικό μέλος των ΟΠ, δημοσιογράφος για τα αγροτικά, Χρήστος Πάτσος – πρώην μέλος της Παναττικής Γραμματείας των ΟΠ., Παναγιώτης Πάτσος – τέως υποψήφιος βουλευτής των ΟΠ από την Ηλεία, Βασίλειος Τέγος – πρώην μέλος Νοτίων Προαστίων, Γιάννης Χόρτης– πρώην μέλος Νοτίων Προαστίων, Καίτη Χόρτη– πρώην μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των ΟΠ, συντονίστρια των Νοτίων Προαστίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass