* Ομόθυμη καταδίκη από πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Δύο συλλήψεις για την επίθεση στον Μπουτάρη

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2018 15:23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη σύλληψη των δύο ανδρών που είχαν προσαχθεί στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως ύποπτοι για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για έναν 20χρονο και έναν 36χρονο, έλληνες υπηκόους, εκ των οποίων ο δεύτερος έχει καταγωγή από τη Γεωργία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο επεισόδιο και εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής τους στην επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Δευτέρα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

«Οι τραμπούκοι – ακροδεξιοί θα έλθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους» υπογράμμισε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για ζητήματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τονίζοντας πως «δεν είναι πατριώτες, προσβάλλουν την δημοκρατία μας. Η Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τους οδηγήσει στην Δικαιοσύνη».

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

"Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου", δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο λίγο μετά τις 10 το πρωί αφού οι γιατροί προχώρησαν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταδίκασαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ακροδεξιούς τραμπούκους» που θα πρέπει «να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις πράξεις τους».

«Οι δράστες της φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως», τονίζεται από τη Νέα Δημοκρατία ενώ το Κίνημα Αλλαγής ζητεί να «απομονωθούν οι τραμπούκοι και οι συμπεριφορές τους από τους δημοκρατικούς πολίτες».

«Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας "σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ», έγραψε από την πλευρά του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης, την ίδια ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για υπενθύμιση «σκοτεινών σελίδων της ιστορίας μας»

Την επίθεση καταδίκασε χαρακτηρίζοντάς τη φασιστική και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ξεκάθαρη ήταν, τέλος η αποδοκιμασία από τις ποντιακές ομοσπονδίες τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ακραία στοιχεία, δράστες της επίθεσης, ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο».

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Η ΕΝΠΕ

Δήλωση προέδρου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, για το θέμα αναφέρει:

«Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας καταδικάζουμε κατά τον πλέον απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή σε μια δημοκρατική κοινωνία, σε μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Είναι χρέος όλων μας να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο τόσο απέναντι στη βία όσο και στην πατριδοκαπηλεία και τον σκοταδισμό. Δεν έχουν καμιά θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Γιάννη Μπουτάρη και του ευχόμαστε δύναμη και ταχεία ανάρρωση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass